KOMMENTOI: Onko lemmikin paikka ravintolassa?

Tänä vuonna koirat ja kissat pääsevät Suomessa ravintoloihin ja kahviloihin. Uuden lakiasetuksen mukaan se ei enää ole kiellettyä. Omistaja voi ottaa lemmikkinsä mukaan, jos liikkeenharjoittaja sallii sisäänpääsyn.

lemmikkieläimet
Mäyräkoira.
Poliisin mukaan Virojoella sijaitsevasta omakotitalosta löydetyt mäyräkoirat ovat luovutusiän ohittaneita pentuja. Kuvan koira ei liity tapaukseen.Anna Sirén / Yle

Kaikkiin ravintoloihin tai kahviloihin lemmikkieläimet eivät edelleenkään pääse, vaan ovien avautuminen riippuu ravintolan tai kahvilan omistajan päätöksestä.

Lemmikkieläimet tervetulleiksi toivottavien kahviloiden ja ravintoloiden on ilmoitettava asiasta jo liikkeen ulkopuolella, jotta myös eläimille allergiset ja yliherkät ihmiset tietävät sen.

Euroopassa lemmikkieläimet pääsevät useimpiin kahviloihin ja ravintoloihin. Uuden asetuksen myötä arvioidaan nyt myös Suomeen syntyvän useita koirat ja kissat sallivia kahviloita.

Aiempi asetus kielsi lemmikkieläimet elintarvikehuoneistoissa. Vain näkövammaisten opaskoirat, liikuntavammaisten avustajakoirat sekä kuulovammaisten kuulokoirat sai tuoda elintarvikehuoneiston asiakastiloihin.

- Kyllä tämä muutos kumpuaa kansalaisten monista aloitteista. Suomessa ei esimerkiksi koiria tai kissoja ole hyväksytty sisälle kahviloihin. Euroopassa tämä on useissa paikoissa sallittua, kertoo eläinlääkintöylitarkastaja Sebastian Hielm maa- ja metsätalousministeröstä.

Kommentoi: Onko lemmikin paikka ravintolassa?