Fintoto hamuaa ulkomaisia ravipelaajia verkkoon

Fintoton uusi pomo Timo Seppälä listaa kovan tavoitteen ravipelien maailmaan: pelaajia halutaan ulkomailta verkkoon tuomaan rahaa suomalaiselle hevosurheilulle. Samalla kun Hippoksen sopimus Veikkauksen kanssa päättyi vuodenvaihteessa, ravipelipaikat vähenivät rajusti. Se ei Fintotoa hetkauta, sillä jo puolet totovedoista lyödään netissä.

Fintoto
YLE Lahti

Veikkaukselta Fintotolle vuodenvaihteessa siirtyneet hevospelit eli keskiviikon ja lauantain ravikierrokset tuovat Fintoton pyörittämiin totopeleihin 25 prosentin kasvun.

- Meidän ravipeliemme arvo kasvaa 50 miljoonalla 250 miljoonaan. Se on suuri mahdollisuus, sanoo tuore Fintoton hallituksen puheenjohtaja, hollolalainen Timo Seppälä.

Haasteita puolestaan tuo ravipelipaikkojen vähentyminen keskiviikon ja lauantain kierroksilla 3200 pisteestä tuhanteen pelipaikkaan. Myös pelien nimet ja kupongit uusiutuivat.

- Se on ainoa tulonlähde, jolla ylläpidetään raviurheilua ja raviratoja. Se on saatava toimimaan ja kyllä se toimiikin. Kun muutama päivä on mennyt, ovat pelivahdot olleet hieman parempia kuin oletin, kehuu Seppälä.

Pelaajat eivät siis saa kaikota, eikä Seppälä siihen uskokaan, vaan päinvastoin, listaa kovat kasvutavoitteet.

- Lauantain suurimman ja keskiviikon toiseksi suurimman ravipelin myyminen maailmalle on suuri mahdollisuus. On minun toiveeni, että niihin saataisiin kansainvälisiä pelaajia ja kasvatettaisiin siten liikevaihtoa. Toivoisin, että pystyisin auttamaan kunnianhimoisiin tavoitteisiin pääsyä. Fintoton toimintasuunnitelmassa on kolminkertaistaa nykyisten 50 tuhannen ravipelaajan määrä vuoteen 2013 mennessä.

Omalla koneella verkkoon ravikatsomosta

Vaikka ravien yleisömäärät ovat Suomessa edelleen suuret, jo puolet peleistä pelataan verkossa. Hevosurheilun paikan päälle tuleva yleisö onkin eri porukkaa, kuin totovetoja verkossa pelaava ryhmä.

- Nuoret ovat verkossa. Raveissa ravintolan katsomopöydässäkin on omat nettikoneet mukana, pelaajat eivät enää kävele tiskille vetoa jättämään, vaan pelaavat totohallin pöydästä nettiin, se on uutta aikaa, kuvaa Seppälä.

Lähteet: YLE Lahti