Bromanit palkittiin Maakunnan kehittäjänä

Joensuulainen Bromanin yrittäjäperhe on palkittu Maakunnan kehittäjänä. Aktiiviset yrittäjät tunnetaan myös kulttuurin, urheilun ja maanpuolustustyön vaikuttajina.

maakunnat
Harri, Väinö ja Eero Broman.
Broman Group

Kauppaneuvos Väinö H. Bromanin perustama Broman Group Oy on valtakunnallinen autojen varaosa- ja tarvikekaupan sekä vapaa-ajan tuotteiden konserniyritys. Yritys on perustettu vuonna 1965.

Maakunnan kehittäjä -palkinto luovutettiin Pohjois-Karjalan maakuntaliiton järjestämän uuden vuoden vastaanoton yhteydessä Lieksassa. Palkinnon vastaanottivat Väinö H. ja Riitta Broman, Harri ja Heli Broman, Eero ja Taina Broman sekä Anna-Liisa ja Taito Ala-Poikela.

Valintaraati korosti perusteluissaan Bromanin perheen kokonaisvaltaista toimintaa maakunnan hyväksi. Perheenjäsenet ovat toimineet aktiivisesti muun muassa Pohjois-Karjalan kauppakamarissa ja Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiössä.

- Lahjoituksillaan Bromanit ovat tukeneet monipuolisesti muun muassa maanpuolustusyhteisöjä sekä Itä-Suomen yliopistoa. Huomionarvoista on myös, että myös puolisot ovat aktiivisia yritys- ja järjestötoiminnassa omilla tahoillaan, palkintoperusteluissa todetaan.

Konsernin liikevaihto viime syyskuussa päättyneellä tilikaudella oli 179,4 miljoonaa euroa. Liikevaihdon kasvu edellisvuodesta oli 15,5 %. Konsernin palveluksessa on noin 800 henkilöä, joista Pohjois-Karjalassa toimii kaikkiaan noin 70 henkilöä.

Palkinto vuosittain maakunnalliselle vaikuttajalle

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Joensuun Nuorkauppakamari ry myöntävät vuosittain Maakunnan kehittäjä -palkinnon pohjoiskarjalaiselle henkilölle tai taholle, joka on kyseisenä vuonna esimerkillisesti edesauttanut maakunnan kehitystä ja omalla toiminnallaan vaikuttanut maakunnan positiiviseen eteenpäin menoon.

Viime vuonna Maakunnan kehittäjänä palkittiin Joensuun Popmuusikot ry:n Markku Pyykkönen.

Maakunnan kehittäjä -palkinnon valintaraadissa ovat edustettuna maakuntaliiton ja nuorkauppakamarin ohella ammattikorkeakoulu, ELY-keskus, Finnvera, Itä-Suomen yliopisto, Joensuun kaupunki, JOSEK, Karjalainen, kauppakamari, KETI, koulutuskuntayhtymä, PIKES, Pokali, taidetoimikunta, Taito Pohjois-Karjala ry sekä yrittäjäjärjestö.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala