Kaupunginteatteri tavoittelee lahtelaisia

Lahden kaupunginteatteri kasvatti yleisömääräänsä viime vuonna. Kaupunginteatterilla ollaan tyytyväisiä menestykseen, mutta samalla etsitään uusia kävijöitä.

Lahti
Lavastaja teatterin näyttämöllä
YLE / Lahti

Lahden kaupunginteatteri pääsi vajaan 84 000 katsojamäärään muun muassa Cabaret-musikaalin ja viime kevään Kalenterityttöjen menestyksen ansiosta. Teatterijohtaja Maarit Pyökäri on yleisömäärän tyytyväinen, varsinkin kun siihen on päästy kehnosta yritysmyynnistä huolimatta.

Kaupunginteatteri pyrkii palvelemaan lahtelaisia jatkossa yhä paremmin, muun muassa uudella yleisötyöntekijällä. Pyökärin mukaan käsitys teatterista on edelleen joillakin turhan juhlallinen.

- Lahdessa on selkeästi ihmisiä jotka eivät löydä teatterille. Meidän viimeisen teatteritutkimuksen mukaan he kokevat teatterin juhlalliseksi paikaksi, johon pitää esimerkiksi pukeutua juhlallisesti. Ensi keväänä meille on tulossa yleisötyöntekijä, joka yrittää nimenomaan aktivoimaan teatterin suhteen.

Kaupunginteatterin kevätnäytäntökauden ensimmäinen ensi-ilta on Trubaduuri-ooppera, joka on teatterin yhteisproduktio Lahden Oopperan ja Sinfoania Lahden kanssa.

Lähteet: YLE Lahti