1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Laiva pelasti auton putoamasta veteen Kuopiossa

Törmäyksen seurauksena holtittomasti edennyt henkilöauto oli pudota satama-altaaseen Kuopiossa, mutta pysähtyi laiturissa olleen laivan kylkeen. Törmäilyissä loukkaantui neljä ihmistä, yksi heistä vakavasti.

Kotimaan uutiset

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun Kuopion keskustassa Satamakatua ajanut auto huomasi Minna Canthin kadun risteyksessä sataman suuntaan kovaa vauhtia ajavan henkilöauton. Minna Canthin katua pitkin ajava auto ja risteykseen pysähtynyt auto törmäsivät toisiinsa keuloistaan.

Törmäys oli poliisin mukaan varsin raju. Sataman suuntaan lujaa ajanut auto jatkoi kuitenkin edelleen matkaansa satamaan ja törmäsi satama-altaan reunalla laiturissa olevaan Osmo-alukseen.

Jos laiva ei olisi ollut paikallaan, auto olisi pudonnut veteen, sanoo Pohjois-Savon poliisi.

Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuksiin. Poliisi tutkii tapausta ja selvittää, oliko tapahtumien syynä kenties sairauskohtaus.

Molempien autojen kuljettajat olivat miehiä. Molemmilla oli kyydissään nainen. Miehet ovat syntyneet vuonna 1959 ja -43, naiset vuonna -65 ja -47.

Laivan kylkeen törmänneessä autossa matkustanut vuonna -47 syntynyt nainen joutui tehohoitoon ja kolme muutakin toimitettiin hoitoon Kuopion yliopistosairaalaan.

Autot romuttuivat täysin.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi