1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teddy The Tigers

Teddy & The Tigers palasi levytysstudioon

Keravalaisella Teddy & The Tigers -yhtyeellä oli tassunsa vahvasti pelissä, kun Suomeen syntyi 70-luvun lopulla nuorison villinnyt 50-lukuhuuma. Nyt suomalaisen rockabillyn tunnetuin nimi on palannut levytysstudioon.

Teddy & The Tigers vuosimallia 2011. Aikka Hakala kuvassa toisena vasemmalta. Kuva: Loma Graphics Oy 2011 / Jani Mahkonen

Keväällä 2012 ilmestyvä albumi on jo pitkälle valmiina ja ainakin yhtyeen kitaristi Aikka Hakala, taiteilijanimeltään Teddy Guitar, on tyytyväinen.

- Hyvältä kuulostaa, ei valittamista. Näkee sitten, kun mä laulan, että miltä sitten kuulostaa, Hakala pohtii.

Teddy & The Tigersia pidetään suomalaisen rockabillyn uranuurtajana, mutta Hakala itse pitää yhtyeen musiikkia yksinkertaisesti rock'n'rollina. Keväällä julkaistava uusi albumi sisältää yhteen omia versioita rokkiklassikoista ja ainakin kitaristia äänimaailma miellyttää.

- Se kuulostaa nimenomaan siltä, miltä Teddy & The Tigers kuulosti, kun yhtye aloitti. Miten nyt sanoisin, etten kuulosta ihan tyhmältä. Se on sellaista idioottipoppia, Hakala naureskelee.

Keväällä tien päälle

70-luvun lopulla Suomessa vaikutti kymmeniä rock'n'rollia ja rockabillya soittaneita yhtyeitä. Teddy & The Tigers menestyi bändeistä selvästi parhaiten, ainakin jos mittarina käytetään levymyyntiä. Yhtyeen menestystarina kesti kuitenkin vain nelisen vuotta. Ensilevy julkaistiin vuonna 1978 ja viimeinen julkaisu vuonna 1980. Vuonna 1981 yhtye tuli tiensä päähän.

Edessä oli vuosikymmenien tauko soitto- ja levytyshommista. 2000-luvulla Teddy & The Tigers on soittanut muutamia keikkoja ja viimein tänä vuonna yhtye palasi myös studioon. Hakalan mukaan 50-luvun rokille on yhä tilausta.

- Ihmiset haluaa vaan, en ymmärrä minkä takia. Sillä on jonkinlainen noste vanhalla rock'n'rollilla taas.

Ensi keväänä Teddy & The Tigers nähdään myös esiintymislavoilla.

- Jonkinlainen konserttikiertue olisi tarkoitus tehdä. Ei vanha mies jaksa baarin nurkassa soitella niin kauheasti. Ei tässä enää mikään teinibändi olla, tempo on varmaan vähän tippunut 70-lukuun verrattuna. Ja miehet komistuneet.