Barbiet vaativat itselleen oman huoneen

Barbieihin hurahtunut Heidi Veräjäntausta haalinut itselleen hurjan kokoisen kokoelman. Arvokkaat esineet valtaavat yhden huoneen Veräjäntaustan kotoa.

Barbie
Heidi Veräjäntaustan Barbie-kokoelma on esilä Lahdessa Kärpäsen kirjastossa.YLE Meeri Niinistö

Heidi Veräjäntaustan kokoelmassa on kymmenen vuoden keräilyn jälkeen yli 400 Barbieta. Joukkoon mahtuu niin kirpputoreilta löydettyjä yksilöitä kuin himoittuja keräilykohteitakin.

- Mulla on ollut 80-luvun loppupuolen nukkeja, mutta nyt jossain vaiheessa hurahdin vintage-Barbieihin, eli näihin 50 -ja 60-luvun Barbieihin, ja ne on sitten kaikkein vanhimpia, Veräjäntausta kertoo.

Barbien lisäksi Veräjäntaustalla on kotonaan monia Barbien kulkuvälineitä, lemmikkejä ja ystäviä ympäri maailmaa. Barbiet ovat saaneet oman huoneensa Veräjäntaustan kodista, ja säännöllinen huoltaminen pitää Barbiet kunnossa.

- Joskus kirppisnuket on sellaisessa lasten leikkimässä kunnossa, että tukat on takussa ja naamat sotkettu. Vähän kynsilakanpoistoainetta peliin niin naama on puhdas. Joskus tarvii jopa kylvettää astianpesuaineella ja tukkaa kammata ja kuumalla vedellä suoristaa.

Veräjäntaustan haave harrastuksensa parisssa olisi kerryttää kokoelmaa muun muassa Marie Antoinette -Barbiella.

Kärpäsen kirjastossa näytillä olevat Heidi Veräjäntaustan nuket ovat kansainvälisiä: kokoelmasta löytyy niin venetsialaista kuin moskovalaistakin nukkea.

Näyttely on nähtävissä kirjastossa tammikuun ajan.

Lähteet: YLE Lahti