Pukstaavin kevät kuhisee tapahtumia

Sastamalan kirjamuseo Pukstaavin kevääseen kuuluu muun muassa kirjailijoiden vierailuja, elokuvia ja luentoja. Suomalaisen kirjan museossa on tilaisuus tavata kotimainen kirjailija joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina.

suomenkielinen kirjallisuus
Pienoismalli Pukstaavissa
YLE / Antti Eintola

Ensimmäinen kirjailijavieras on Antti Tuuri. Tulonsa ovat varmistaneet myös Seppo Jokinen ja Johanna Sinisalo. Kirjailijakahveilla tutustutaan kirjailijoiden elämään ja tuotantoon syvällisen henkilöhaastattelun kautta.

Tammikuussa alkaa myös Sastamalan Opiston ja Pukstaavin järjestämä luentosarja suomalaisen kirjan varhaisvaiheista. Luennoilla käsitellään kirjoitetun suomen historiaa sekä erityisesti Mikael Agricolan merkitystä. Luentosarja jatkuu kirja-aiheisilla teemoilla koko kevään ajan.

Pukstaavin ja Sastamalan Opiston yhteisissä tapahtumissa nähdään helmikuusta alkaen kirjailijoiden elämään ja tuotantoon pohjautuvia elokuvia Kirjakino-nimisessä tapahtumasarjassa.

Pukstaavissa järjestetään myös kaikille avoin ja maksuton lukupiiri, joka keskittyy uusimpaan kotimaiseen kirjallisuuteen.

Lähteet: YLE Tampere

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus