Koulukeskuksen oppilaille kriisiapua Kauhavalla

Kauhavan Alahärmän koulukeskuksen oppilaat ovat saaneet välittömästi kriisiapua koulukeskuksessa maanantaina sattuneen puukotuksen vuoksi. Puukotus tapahtui keskellä koulupäivää lukioluokassa. Uhri, lukiolainen 18-vuotias naisopiskelija, on loukkaantunut vakavasti.

Teksti-TV Pohjanmaa

Härmän lukion 18-vuotias naisopiskelija on loukkaantunut vakavasti yläkehoon kohdistuneesta puukotuksesta, ja hän on ollut tehohoidossa. Tekijäksi epäilty on saman luokan opiskelija. Hän pakeni paikalta autolla. Poliisin mukaan epäilty menehtyi hetkeä myöhemmin yhteentörmäyksessä rekan kanssa.

Alahärmän koulukeskuksen kaikki oppilaat ovat saaneet välittömästi kriisiapua tapahtuneen johdosta. Apua varten koulussa on ollut paikalla kaksi kriisiryhmää. Kriisiapua on jatkettu pitkälle iltapäivään. Kriisiryhmät ovat paikalla koulussa myös tiistaina.

Härmän lukion rehtorin mukaan ennakoimaton ja nopea tilanne on järkyttänyt koko kouluyhteisöä ja erityisesti tapahtumapaikalla luokassa olleita. Jälkitilanne koulukeskuksella on kuitenkin ollut yllättävän rauhallinen.

Tapahtumahetkellä lukioluokassa oli noin 15 opiskelijaa ja opettaja. Poliisi on kuulustellut paikalla olleita.

Lähteet: YLE Pohjanmaa