Timo Heinonen laskutti eduskunnalta neljän vuoden km-korvaukset kerralla

Lopella asuvalle kansanedustaja Timo Heinoselle (kok.) on maksettu toiseksi eniten kilometrikorvauksia eduskunnasta vuonna 2011. Heinonen laskutti jälkikäteen kaikki neljän vuoden työmatka-ajonsa, joista maksettiin 11 000 euroa, käy ilmi Ilta-Sanomien selvityksestä.

Yksityisajoneuvo
Kansanedustaja Timo Heinonen
Kansanedustaja Timo Heinonen uskoo yhteiseen säveleen.YLE / Miki Wallenius

Kansanedustajlle maksetaan kulukorvaukset matkoista eduskunnan ja kodin välillä. Silloin kun julkinen kulkuväline ei ole käytössä, maksetaan edustajille 46 senttiä kilometriltä oman auton käytöstä.

Lopella asuva kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) laittoi viime vuonna maksuun kaikki omalla autolla tehdyt työmatkat vuosien 2007 - 2011 väliltä.

Heinoselle maksettiin oman auton käytöstä Lopella olevan kodin ja Riihimäen aseman välillä. Korvauksia tuli yhteensä 11 000 euroa.

Summa oli toiseksi suurin mitä eduskunnasta maksettiin kilometrikorvauksia vuonna 2011.

- Tässä työssä on vaan välttämätöntä kulkea maakunnan ja eduskunnan väliä, kun kalenteri on sellainen kuin minulla ja perhekin asuu maalla, selittää Heinonen Ilta-Sanomissa syitä, miksi hän ajaa omaa autoa eikä käytä taksia.

Eniten korvauksia oli maksettu vuonna 2011 eduskunnasta poisjääneelle Petri Salolle, jonka lasku neljän vuoden ajoista oli 23 000 euroa.

Enää ei eduskuntaa voi jälkikäteen laskuttaa kilometreistä, vaan laskut oman auton käytöstä pitää jättää maksuun saman kalenterivuoden aikana.

Lähteet: YLE Häme