HPK:lle tärkeä viikko alkaa Kärppä-kamppailusta

Pudotuspelipaikkaa takaa-ajava HPK pelaa tällä viikolla kolme tärkeää ottelua. Tiistaina vastaan saapuu Kärpät, jota vastaan HPK on tällä kaudella pelannut hyvin.

Oulun Kärpät (Jääkiekon Miesten Liiga)

Vaikka SM-liigan runkosarjassa on HPK:lla jäljellä vielä 25 ottelua, pistepotin pitäisi alkaa kasvaa kovaa vauhtia, mikäli joukkue mielii päästä pudotuspeleihin. Paineet voittoihin kasvavat peli peliltä, joten ainoastaan voitot voivat helpottaa Pallokerhon tilannetta.

Tiistaina Hämeenlinnaan saapuu Oulun Kärpät, perjantaina ritarit matkaavat Jokereiden vieraaksi ja lauantaina Ritariareenalla on vastassa JYP Jyväskylästä.

Kärpät ja Aravirta voittoputkessa

Oulun Kärpille joulutauko tuli sopivaan aikaan. Joukkue hävisi juuri ennen taukoa kolme ottelua perättäin, mutta joulun jälkeen Kärppä-joukkue on napsinut peräti viisi voittoa perätysten. Nämä voitot nostivat samalla oululaisten päävalmentaja Hannu Aravirran kaikkien aikojen voittotilastoissa jaetulle kärkipaikalle Hannu Jortikan kanssa. ”Aralla” ja Jortikalla on nyt kaikkiaan kasassa 379 voittoa SM-liigan runkosarjassa varsinaisella peliajalla.

HPK ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla ritarit ovat korjanneet sarjapisteet lukemin 2 – 1, ensin kotona jatkoajalla ja sitten varsinaisella peliajalla Oulussa.

– Kärpät on viiden ottelun voittoputkessa, mutta olemme onnistuneet Kärppiä vastaan tällä kaudella. Toisaalta, vastustajalla ei sinällään ole merkitystä, koska tavoitteena on saada räväkkä ja tasainen 60-minuuttinen aikaiseksi, toteaa HPK:n päävalmentaja Harri Rindell.

Räväkkyyttä HPK tarvitseekin. Kärpät pelaa suoraviivaisesti maalille ja luistelee erittäin hyvin. Lisäksi keskialueen ohjauspelaamisessa kotijoukkueen pitää onnistua. Lauantain tappiollisessa Lukko-kamppailussa HPK:n ylivoimapelaaminen oli heikkoa, joten senkin on parannuttava melkoisesti, mikäli oululaiset aiotaan jättää pisteittä.

Edessä ei ole helppoja viikkoja

Kun joukkue on jämähtänyt sarjataulukon häntäpäähän oman heikon pelaamisensa seurauksena, eivät tulevat viikot tule olemaan helppoja. Voittoja on saatava vaikka väkisin, mikäli HPK aikoo edetä kevään pudotuspeleihin.

– Helppoja viikkoja ei ole ollut pitkään aikaan. Nyt edessä on tärkeä viikko ja pisteitä on saatava, toteaa puolustaja Mathias Porseland. Olemme itse aiheuttaneet tämän tilanteen, mutta tavoite on pudotuspeleissä, joten pisteitä pitää saada, jatkaa Porseland.

Ulkomaalaispelaajan odotetaan olevan joukkueelleen vahvistus. Vaikka puolustajana pelaava Mathias Porseland ei olekaan pelannut häikäisevää kautta, voidaan hänet kuitenkin kiistatta lukea vahvistukseksi ritarijoukkueelle.

– En ole tyytyväinen omaan peliini tällä kaudella. Taso heilahtelee liikaa, joten parempaan pitää pystyä, toteaa Porseland.

Lähteet: YLE Häme