1. yle.fi
  2. Uutiset

Enontekiöläiset saavat taas ilmaislentoja kunnalta

Enontekiön kunta tarjoaa jälleen ilmaisia lentolippuja kuntalaisille. Kunnanhallitus päätti, että jokainen kuntalainen saa kaksi edestakaista lentoa Enontekiö-Helsinki -välille tämän kevään aikana.

Kotimaan uutiset
Flyben ATR-potkuriturbiinikone Kemi-Tornion lentokentällä.
Yle / Antti Heikinmatti

Kunta harkitsee lentolippurajoituksen poistamista huhtikuun puolivälissä. Eli on mahdollista, että loppukeväällä lippuja voi saada jopa enemmän kuin kaksi. Kunta tarjoaa ilmaislippuja vastineeksi tappiotakuusta, jonka se maksaa FlyBe-lentoyhtiölle.

Vs. kunnansihteeri, kehittämispäällikkö Mikko Kärnä Enontekiön kunnasta sanoo, että kunta maksaa tänä vuonna lentoyhtiölle tappiotakuuta 50 000 euroa. Viime vuonna kunta maksoi lennoista saman verran. Vastineeksi kuntalaiset käyttivät noin 200 lentoa.

Kunta perustelee lentoyhtiön tukemista sillä, että enontekiöläiset pääsisivät paremmin matkustamaan pääkaupunkiseudulle ja edelleen ulkomaille. Lisäksi tuki palvelee kunnan tärkeintä elinkeinoa, matkailua, joka vaatii vähintään sesonkiaikana lentoyhteydet pääkaupunkiseudun lisäksi Keski-Euroopan lennoille.

Kärnä huomauttaa, että lentoliikenne ei ole Enontekiöllä ainoa liikennemuoto, jota tuetaan julkisin varoin. Kunta tukee myös joukkoliikennettä ja palveluliikennettä.

Tukirahaa myös Norjasta

Kärnän mukaan tänä vuonna tappioita maksaa myös naapurikunta Kautokeino Norjasta, 20 000 euroa. Myös Kautokeino on luvannut kuntalaisilleen ilmaislentoja.

FlyBe aloittaa Enontekiön lennot helmikuun 19. päivä ja lentää 6. toukokuuta asti. Yhtiö lentää Enontekiölle kahdesti viikossa, torstaina ja sunnuntaina. Viime vuonna lentoja oli yksi viikossa.

Kärnän mukaan kunta käy myös jatkuvasti neuvotteluja Finavian ja matkanjärjestäjien kanssa uusien charter-lentoyhteyksien saamiseksi Enontekiölle.

Lähteet: YLE Lappi / Perttu Ruokangas

Lue seuraavaksi