Näin teet juuresröstiä

Juuresröstin tekeminen on helppoa. Tarvitset juureksia, juustoa, kananmunaa, vehnäjauhoa ja mausteita. Juuresröstiin voi käyttää kaikkia juureksia, mutta palsternakka tuo röstiin tarvittavaa potkua.

juurekset
Anna-Liisa Tikkanen ja juuresrösti
YLE / Juha Mäntykenttä

Juuresrösti n. 10 kpl

1 ( n. 100g ) pieni palsternakka

2 keskikokoista perunaa

1 sipuli

3 porkkanaa tai pieni kesäkurpitsa

2 kananmunaa

1 dl raastettua voimakasta juustoa esim. Polar

2 1/2 rkl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

ripaus rouhittua mustapippuria

2 rkl ruohosipulia tai persiljaa

Paistamiseen 2- 3 rkl öljyä.

Kuori palsternakka, peruna, sipuli ja porkkana ( kesäkurpitsa). Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Siirrä ne kulhoon. Lisää kananmunat, juustoraaste, jauhot, suola, pippuri ja ruohosipuli ( persilja). Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä hetken aikaa.

Kuumenna öljy pannussa. Paista juureskakkuja keskilämmöllä 3 - 4 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes ne saavat kullanruskean värin ja ovat kypsiä.

Tarjoa kalan, lihan tai salaatin kera.

Lähteet: YLE Lappi