Helsingin perhesurmista epäilty myöntää teot

Perheenisän epäillään surmanneen vaimonsa sekä 1- ja 4 -vuotiaat lapsensa ja sytyttäneen sen jälkeen asuntonsa palamaan Helsingin Laajasalossa. Mies on poliisin alustavissa puhutteluissa myöntänyt teon.

Kotimaa
Poliisi rappukäytävässä.
Poliisi epäilee, että isä on sytyttänyt tulipalon surmattuaan ensin perheensä Laajasalossa.YLE

Perheen äiti ja lapset löytyivät kuolleina myöhään eilen illalla syttyneen asuntopalon jälkeen. Poliisi otti epäillyn isän kiinni tapahtumapaikalta. Helsingin väkivaltarikosyksikön rikoskomisario Arto Karalahti kertoo, että tapahtumien kulku alkaa olla poliisille suhteellisen selvä.

- Mies on alustavissa puhutteluissa kertonut, mitä on tapahtunut ja myöntänyt teon. Surmaaminen on varmaan tapahtunut ennen tulipaloa ja siltä osin tämä on aika selvää. Tekninen ja taktinen tutkinta tietenkin jatkuu.

Miestä epäillään kolmesta murhasta. Karalahti sanoo, että tekijää tullaan vaatimaan vangittavaksi Helsingin käräjäoikeudessa, kun tutkinta on saatu siihen vaiheeseen.

Poliisi ei kerro, ovatko perheen ongelmat olleet esimerkiksi sosiaaliviranomaisten tiedossa. Tekijän aikaisemman rikostaustan Karalahti kuitenkin myöntää. Merkittäviä rikoksia miehen historiasta ei löydy.

- Hän on poliisille tuttu. Ei hänellä mitään kovin vakavia juttuja ole aikaisemmin ollut, mutta jotain pientä.

Tukea tarjolla tapahtuman järkyttämille

Laajasalossa tapahtuneen perhetragedian vuoksi Laajasalon kirkko on avoinna koko päivän tänään keskiviikkona. Paikalla on pappi ja diakoniatyöntekijä keskustelua varten.

Iltakuudelta pidetään hartaushetki, jonka jälkeen on myös mahdollisuus keskusteluun seurakunnan työntekijän kanssa.

Myös Helsingin kriisipäivystys antaa henkistä ensiapua ja tukea ympäri vuorokauden numerossa (09) 310 44222.

Lähteet: YLE Helsinki