Lappeenrannassa valmistetaan pian Angry Birds -makeisia

Fazer ja Rovio Entertainment ovat solmineen yhteistyösopimuksen Angry Birds -makeisten kehittämisestä ja valmistuksesta. Fazer aloittaa Angry Birds -makeisten valmistuksen Lappeenrannassa, jossa karkit on myös kehitelty.

Kuva: Fazer

Markkinoilla Angry Birds -makeiset ovat kesäkuussa. Fazer Leipomot&Makeiset liiketoiminta-alueen toimitusjohtaja Pekka Rantalan mukaan yhteistyö Rovion kanssa laajenee. Makeiset on suunnattu sekä kotimaan että ulkomaiden markkinoille.

- Angry Birds on ilmiönä erittäin positiivinen, voimakas ja maailmanlaajuinen, joten meillä on korkeat odotukset siitä, mihin tämä voi viedä, myöntää Pekka Rantala.

Rantalan mukaan sopimus ei kuitenkaan tuo Lappeenrannan tehtaalle uusia työpaikkoja.

- Toki tämä on hyvä uutinen meidän Lappeenrannan väelle. Hehän ovat olleet keskeisessä asemassa tuotteiden kehittämisessä. Mitään suoria henkilöstövaikutuksia tällä ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole, sanoo Rantala.

Ensimmäiset tuotteet ovat sokerimakeisia

Toimitusjohtaja vakuuttaa, että Angry Birds -karkit tulevat olemaan erittäin herkullisia ja erikoisia.

- Tuotteet on tehty yhteistyössä Rovion ja Fazerin tuotekehityksen kanssa eli karkit sekä maistuvat että näyttävät Angry Birds -pelihahmoilta, lupaa Rantala.

Ensimmäiset tuotteet tulevat olemaan sokerimakeisia, mutta muitakin mahdollisuuksia tullaan tutkimaan.

- Tämä on ehdottomasti kansainvälinen tuote alusta pitäen - ihan niin kuin Angry Birds. Kansainvälinen tuote, joka maistuu myös suomalaisille, Rantala arvioi.