Rollareiden fonisti ihastui hollolalaislaulajaan

Tim Ries on onnekas mies, hän on saanut kiertää maailmaa Rolling Stonesin kanssa ja luoda samalla omaa jazz-uraansa. Suomeen saapunut Ries pitää kaksi konserttia suomalaisten muusikoiden kanssa. Yksi heistä on hollolalainen muusikko Selina Sillanpää.

viihde
Tim Ries ja Selina Sillanpää
Tim Ries ja Selina Sillanpää Lahden lumisissa maisemissa.YLE / Juha-Petri Koponen

Rolling Stonesin kanssa maailmaa kiertänyt ja levyttänyt saksofonisti Tim Ries (siirryt toiseen palveluun) oli muutama kuukausi sitten Suomessa pitämässä klinikkaa laulajille Sibelius-Akatemiassa, kun nuori naislaulaja löi hänet ällikällä.

- Huomasin heti, että tässä laulajassa on jotain aivan erikoista ja päätin saman tien, että haluan tehdä hänen kanssaan yhteistyötä jatkossa.

Riesin huomion herättänyt laulaja oli Hollolasta kotoisin oleva Selina Sillanpää, joka on tullut tutuksi suomalaisille mm. Band’O-yhtyeen myötä. Nyt Ries on saapunut Suomeen pitämään kaksi konserttia Selinan ja suomalaisten muusikoiden kanssa.

- Suomesta löytyy todella hyviä muusikoita. Esimerkiksi kitaristi Marzi Nyman – juttelin hänen kanssaan pitkään eilen illalla ja pidän kovasti hänen soitostaan.

Tim Ries on pitkän linjan jazz-muusikko, joka on mm. opiskellut Michael Breckerin johdolla ja esiintynyt ja levyttänyt mm. sellaisien jazz-suuruuksien, kuin Chick Corean, Bill Frisellin, John Schofieldin, Elvin Jonesin ja Randy Breckerin kanssa.

Rollareitten keikkamuusikko

Tim Ries on levyttänyt kaksi albumia Rolling Stonesin musiikkia omina, eri vaikutteita yhdistävinä sovituksinaan. Tuoreimmalla Stones World -levyllä vierailevat myös Rolling Stonesin jäsenet.

Stonesissa soittaminen on ollut Riesille hieno kokemus.

- Stonesit ovat todella älykkäitä ja mukavia kavereita. Esimerkiksi Keith Richards on kiinnostunut aivan kaikenlaisesta musiikista ja tietää musiikista todella paljon. Takahuoneessa hänellä on aina kädessään joko kitara tai kirja, todellinen herrasmies.

Myös Charlie Wattsia Ries kehuu mukavaksi mieheksi joka on myös todellinen jazz-fanaatikko.

- Aina kysytään sitä, ovatko Rollarit edelleen rockin pahoja poikia, jotka käyttävät huumeita ja metsästävät naisia, mutta ei se niin ole. Ihmiset unohtavat, että he ovat myös vanhempia ja isovanhempia ja kiertueen välipäivinä kokoonnumme usein lounaille ja vietämme paljon aikaa yhdessä.

Ries kehuu, että soittaessaan Stonesien kanssa han on saanut olla itsensä, eikä häntä ole ahdettu mihinkään "rockfonistin" lokeroon.

- Heidän kanssaan soittaminen on ollut todella antoisaa. Rolling Stones on kuin suuri perhe, jossa minua on kohdeltu kuin kuninkaallista. Olen ollut todella iloinen saadessani kiertää maailmaa heidän kanssaan, kiteyttää Ries.

Tim Ries konsertoi Lahdessa, Kalevi Aho-salissa 12.1. ja Helsingissä, Juttutuvassa 13.1.2012.

Lähteet: YLE Lahti / Mikko "Keith" Tuomikoski