1. yle.fi
  2. Uutiset

Sähkökatkot voivat jatkua päivien ajan Etelä-Savossa

Suur-Savon Sähkön käyttöpäällikkö Arto Nieminen arvioi, että lumentulon ja pakkasen takia sähköhäiriöt voivat jatkua päivien ajan. Omien asentajien lisäksi paikalle saapuu apua naapurimaakunnasta.

Kotimaan uutiset
Luminen sähkölija.
Yle

Vika-aalto löi Etelä-Savon yli torstai-iltana iltakuuden jälkeen. Hankalin tilanne on ollut Mäntyharjun eteläosissa, Ristiinassa, Mikkelin Anttolassa, Sulkavalla ja Puumalassa. Lumisade jatkui läpi yön.

- Ennakoivaa työtä tehtiin torstaina, mutta koska lunta tuli läpi yön niin tilanne ei rauhoittunut missään vaiheessa ja on nyt aika hankala, myöntää käyttöpäällikkö Arto Nieminen.

Korjaustöitä on tehty jo yöllä, mutta päivän valjettua hommiin lähtee iso joukko tekijöitä. Perjantain aikana töihin lähtee Suur-Savon Sähkön asentajien lisäksi metsureita ja Pohjois-Savosta saapuvia asentajia.

Vuoden takainen tilanne muistissa

Vuosi sitten tykkylumi katkoi sähköjä niin pahasti, että maakunnan länsiosissa jouduttiin turvautumaan evakuointeihin. Lauantaille on ennustettu napakkaa pakkasta ja pientä lumisadetta, joten tilanne ei ole helpottumassa.

- Näyttää, että lumisade pysyy tässä alueen yllä eikä tule suojasäätä, niin tilanne voi jatkua päivien ajan, arvioi Nieminen.

Myös helikopterikalusto on valmiina korjaustöiden avuksi.

- Jos keli vähänkään näyttää siltä, että päästään taivaalle, niin lähdemme lentämään Mikkelistä etelään ja toinen kopteri menee itään Juvalle tai Savonlinnaan.

Viime vuotiset raivaustoimet voivat kantaa hedelmää nyt vuotta myöhemmin.

- Viime talvena tehtiin töitä Mäntyharjun ja Pertunmaan taajamien ympärillä ja siellä ollaan jollain tavoin saatu sähköt pidettyä, joten ne toimet ovat olleet hyviä. Samoja toimenpiteitä aiotaan jatkaa näiden lumen kiusaamien taajamien kohdalla, lupaa käyttöpäällikkö Arto Nieminen.

Lähteet: YLE Etelä-Savo

Lue seuraavaksi