Leppävirralla ajatus kunnan jakamisesta hämmentää

Leppävirran kunnanjohtaja Matti Raatikainen ei innostu valtionvarainministeriön kuntasuunnitelmista. Esityksessä Leppävirta voisi kuulua joko Kuopion tai Varkauden ympärille rakennettavaan kuntaan ja se voitaisiin jopa jakaa niiden kesken.

Kuva: YLE / Mika Moksu

Raatikainen pitää suunnitelmaa yllättävänä ja jopa liian radikaalina.

- Vaikeahan sitä on näin ensi kuulemalta hyväksyä. Kaiken kaikkiaan suunnitelma jossa kuntien määrä putoaisi hieman yli 70:een, kuulostaa koko maan näkökulmasta epäuskottavalta.

Raatikainen ei usko, että suunnitelma etenisi päätöksentekoon kovin suoraviivaisesti.

- Etenkin Leppävirran kohdalla ajatus siitä, että kunta jaettaisiin, tuntuu ennenkuulumattomalta. Olen aivan varma, että asiasta keskustellaan runsaasti paikallisten päättäjien keskuudessa ennen sen hyväksyntää.

Toinen epävarma kunta Pohjois-Savossa on Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Rautavaara, joka voisi suunnitelman mukaan kuulua joko Kuopion tai Iisalmen ympärille rakennettavaan kuntaan.

Valtiovarainministeriön suunnitelman uudeksi kuntakartaksi julkaisi tänään Suomen Kuvalehti. Lehden tietojen mukaan Pohjois-Savoon jäisi kolme kuntaa, jotka muodostuisivat Kuopion, Iisalmen ja Varkauden ympärille.

Esityksessä koko maahan jäisi noin 70 kuntaa nykyisen 336 kunnan sijasta.