Rockklassikot saavat jousihuuhtelun Riihimäen Kesäkonserteissa

Riihimäen Kesäkonsertit soivat tulevana kesänä 5.-10. kesäkuuta. Konserttien pääroolissa ovat tällä kertaa jousisoittimet. Naisenergialla ladattu Strongbows lupaa antaa jousihuuhtelun tutuille rockklassikoille Jousiyllätyksiä-konsertissa. Kesäkonserttien lipunmyynti on jo käynnistynyt.

konsertit
Strongbow-jousiyhtye esiintyy vaihtelevilla kokoonpanoilla.Henri Tiusanen

Riihimäen Kesäkonserteilla on menossa jo neljäs vuosikymmen. Taiteellisena johtaja toimii kapellimestari ja viulisti Esa Heikkilä.

Heikkilän mukaan luvassa on monipuolinen ja tasokas konserttikokonaisuus, jossa jousisoittimet on noustettu valokeilaan.

Populaareimmasta päästä on perjantai-iltana 8. kesäkuuta illalla Kino-Sammossa järjestettävä Jousiyllätyksiä -konsertti.

Siinä kymmenen naispuolista jousisoittajaa antavat käsittelyn tutuille rockklassikoille, kuten Bon Jovin It's my life, Queenin Show must go on tai Alannah Mylesin Black Velvet.

Lapin kamariorkesteri konsertoi jo toukokuussa

Tapahtuma käynnistyy ennakkoon jo 19. toukokuuta, jolloin esiintyy Lapin kamariorkesteri.

EU:n pohjoisimmalla ammattiorkesterilla on omaperäinen ohjelmistoprofiili ja vahva identiteetti. John Storgårdsin luotsaama kokoonpano on saanut huomiota epätavallisella soitannollaan.

Kesäkonserttien ulkomaisia huippuesiintyjiä edustaa kahden kamarimusiikkia rakastavan soittajan, Tanja Tetzlaffin ja Gunilla Süssmannin kokoonpano. Kolmea eri kansallisuutta olevan soittajan The Cyprus Trio tarjoilee puolestaan musiikillisia nautintoja maailmalta.

Ilmaisia konsertteja Granitin aukiolla

Suomen lasimuseossa vietetään suomalaista iltaa 8. kesäkuuta, kun tenori Hannu Jurmu säestäjänään Ilmari Räikkönen tulkitsee Kilpisen ja Sibeliuksen teoksia.

Päätöskonsertin avainrooleissa ovat nuoret solistit, jotka soittavat OKOn Taidesäätiön arvosoittimia säestäjänään monipuolinen Lohjan kaupunginorkesteri.

Arkipäivisin Riihimäen Granitin aukiolla pidetään perinteiseen tapaan ilmaisia maistiaiskonsertteja.

Lähteet: YLE Häme