1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Miss Suomi

Miss Suomi -kisojen Anni Griinari elää unelmaansa

Kotkalainen Anni Griinari on mukana tämän vuoden Miss Suomi -kisoissa. Annin mukaan hänellä on aina ollut unelmana päästä mukaan. Aiempia kokemuksia kauneuskisoista on muun muassa viime kesän voitto Miss Meripäivä -kisassa.

Miss Suomi
Kotkalainen Anni Griinari on nauttinut missikiertueesta.Hans Lehtinen

Kotkasta kotoisin oleva Anni Griinari on 21-vuotias ja opiskelee parhaillaan Helsingissä kosmetologiksi. Normaali opiskeluelämä tosin muuttui tällä viikolla, kun hänet valittiin mukaan Miss Suomi 2012 -kisoihin. Annille pääsy mukaan oli unelmien täyttymys.

- Kisoihin pääsy on ollut aina haaveena. Joka vuosi olen katsonut kisat ja unelmoinut mukanaolosta.

Annille tämä ei ole ensimmäinen kauneuskilpailu. Hän osallistui viime vuonna Miss Hot Rod -kisaan sijoittuen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi ja Kotkan Meripäivillä hän nappasi itselleen Miss Meripäivä -tittelin.

"Julkisuus on hämmentävää"

Mediahässäkkä ehdokkaiden ympärillä alkoi heti keskiviikkona, kun ehdokkaat julkistettiin. Anni myöntää, että esillä olo on hieman hämmentävää.

- Tämä on niin uutta, ettei ole vielä oikein tajunnut koko asiaa. Mutta siihen on totuttava, että nimi, juttuja ja kuvia on koko ajan lehdissä ja netissä.

Viime vuoden Miss Suomi Pia Pakarinen luopui kruunustaan, koska hän ei ollut tyytyväinen Miss Suomi -organisaatioon. Hän arvosteli järjestäjiä muun muassa siitä, että hänet jätettiin missivuonna vailla tukea. Anni Griinaria ei asia huoleta.

- Organisaatiossa on tapahtunut paljon muutoksia, joten emme ole huolissamme. Meistä pidetään hyvää huolta ja kohdellaan kuin prinsessoja. Tämän vuoden missi ei kruunusta luovu!

Organisaatiomuutoksessa Eino Makunen luopui projektin johtamisesta ja Miss Suomi -kisat hoitaa tänä vuonna Sunneva Kantola.

Kiertue alkoi ripsipidennyksillä

Virallinen missikiertue alkoi perjantaiaamuna kaunistautumisella; neidoille laitettiin sekä ripsien että kynsien pidennykset. Päivä huipentuu illalla Vantaalla showhun, jossa ehdokkaat esiintyvät yhdessä Scandinavian Hunksien kanssa.

- Eilen harjoiteltiin showta varten puolisen tuntia, mutta tänään onneksi ehditään harjoitella vielä lisää, nauraa Anni Griinari.

Viikonloppu menee vielä Vantaalla ja maanantai kuluu päiväristeilyllä. Sen jälkeen alkaa kiertue ympäri Suomen.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Maija Tuunila

Lue seuraavaksi