Ruostejärven leirikeskus suljetaan

Terveysviranomaiset ja Forssan kaupunki ovat päätyneet siihen, että Ruostejärvi suljetaan täksi vuodeksi leirikeskuksen erittäin huonon kunnon vuoksi. Leirikeskuksen kaksi majoistusrakennusta sekä ruokalarakennus ovat päässeet niin heikkoon kuntoon, ettei leirikeskus tarjoa terveellistä ja turvallista toimintaympäristöä.

leirintä

Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymän terveysvalvonnan johtaja Leena Haimi sanoo, että puutteita on myös Ruostejärven lupamenettelyssä.

Kaupungin olisi tullut tehdä alueen käytöstä terveydensuojelulain mukainen käyttöönottoilmoitus, minkä se kuitenkin on jättänyt tekemättä.

- Suurin ongelma tällaisessa rakennuksessa on se, että se on tehty kesäkäyttöön. Rakennuksessa ei ole lämmitystä ja rakenteet on tehty sillä tavalla, että talvella sen kunnossapito ja lämmittäminen on ongelmallista. Ongelma ei parane, ellei korjaustoimenpiteitä rakennukselle tehdä, toteaa Haimi.

Forssan kaupunki ei järjestä Ruostejärvellä ensi kesänä lasten ja nuorten kesäleirejä, ja kaikki jo tehdyt tilavaraukset perutaan. Kaupunki miettii lapsille muuta toimintaa kesäksi.

Lähteet: YLE Häme