Suomenlinna veti ennätysmäärän kävijöitä

Suomenlinna on jo kauan ollut Suomen suosituin kulttuurimatkailukohde, mutta viime vuonna linnoituksessa vieraili enemmän väkeä kuin koskaan ennen. Kävijöitä oli lähes 800 000. Yhä useampi matkailija suuntaa Suomenlinnaan talvella.

Kuva: Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto/Suomen Ilmakuva Oy

Suomenlinnan kävijämäärä nousi edellisvuodesta 40 000 ihmisellä. Vierailijoiden määrä lasketaan vähentämällä linnoituksiin liikennöivien matkustajien määrästä asukas- ja työmatkaliikenne. Lopulliseksi kävijäluvuksi saatiin 778 000. Kävijöistä joka neljäs tuli Suomenlinnaan talvikaudella.

Vilkastunut vierailu näkyi myös Suomenlinnan museoiden ja tapahtumien suosiossa. Esimerkiksi Suomenlinnan kävijäkeskuksen Suomenlinna-museo lisäsi kävijämääräänsä 5000:lla. Museon vetonaula oli Suomenlinnan vedenalaisesta maailmasta kertova Näkin kengissä -näyttely, joka jatkuu edelleen. Suosittuja olivat myös opastetut kävelykierrokset, joita loppuvuodesta alettiin järjestää myös venäjäksi.

Kulttuurimatkailijoiden kestosuosikkikohde on Suomenlinnan kesäteatteri hyvän Omantunnon linnakkeessa. Menneenä kesänä siellä nähtiin Ryhmäteatterin Ronja Ryövärintytär.

Suomenlinnan kävijäkeskus kokonaisuudessaan kohosi Helsingin käyntikohteiden kärkikymmenikköön. Siellä vieraili useampi kuin joka kolmas Suomenlinnan-kävijä.