Lapin yliopisto aloitti oman bussilinjan Rovaniemellä

Lapin yliopiston toimipisteiden välinen bussiliikennekokeilu alkoi tänään Rovaniemellä. Bussiliikennekokeilu on aloitettu, koska taiteiden tiedekunnan remontin vuoksi tiedekunnan toiminnot on hajautettu Rantavitikan lisäksi Pöykkölään, entiselle emäntäkoululle sekä Siljotielle, entisen taide- ja käsiteollisuusoppilaitoksen tiloihin.

Lapin yliopisto
Lapin yliopiston bussikokeilu alkoi
Lapin yliopisto aloitti maanantaina viisi viikkoa kestävän bussiliikennekokeilun kolmen toimipisteen välillä maanantaina 16.tammikuuta.YLE/Raimo Torikka

Bussiliikenneyhteydellä on pyritään helpottamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkumista eri toimipisteiden välillä.

Bussivuoro on tarkoitettu vain reittiä tarvitseville yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle, joille kyyti on ilmainen. Samalla kyydillä kulkee myös yliopiston sisäistä postia ja mahdollisesti myös muuta yliopiston eri toimipisteiden välillä kuljetettavaa tavaraa.

Kokeilun aikana yliopisto kerää tietoa kuljetusta käyttäviltä opiskelijoilta ja henkilökunnan jäseniltä. Saadun palautteen perusteella päätetään jatkosta.

Taiteiden tiedekunnan remontin vuoksi tiedekunnan toiminnot on hajautettu eri puolille kaupunkia. Bussiliikenneyhteydellä yliopisto pyrkii helpottamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkumista eri toimipisteiden välillä.

Linja-auto lähtee Rantavitikan kampuksen pääoven edestä kolme kertaa päivässä: kello 8.15, 10.45 ja 15.30. Linja-auto kulkee seuraavaa reittiä: Yliopistonkatu 8 (pääovien edestä) – Laajakaista 3 – Siljotie 2 – Yliopistonkatu 8.

Linja-auto liikennöi maanantaista perjantaihin viiden viikon ajan, viikoilla 3–7. Ensimmäinen liikennöintipäivä on maanantaina 16.1.2012 ja viimeinen 17.2.2012.

Lähteet: YLE Lappi