1. yle.fi
  2. Uutiset

LIA saa maksuaikaa velvoitteilleen

Lappeenrannan kaupunginhallituksen konsernijaosto puoltaa lentokenttäyhtiö LIA:n maksusuunnitelmaa kaupungin yhtiölle Fly Lappeenrannalle. Lentokenttäyhtiö ei ole pystynyt hoitamaan kaupanpurkuvelvoitteitaan.

Lappeenranta
Lappeenrannan lentokenttä.
YLE Etelä-Karjala

Lappeenranta International Airport Oy ei ole suorittanut vuoden loppuun mennessä 70 000 euron summaa, josta sovittiin liiketoiminnan kaupan purkusopimuksessa viime kesänä.

Tämän vuoksi uhkasivat purkautua kauppahinnan ja rojaltien kohtuullistaminen sekä vuodenvaihteessa myös LIAn lentokonesuojarakennusta ja mainospaikkoja koskevat vuokrasopimukset.

Konsernijaoston mielestä kaupunki voi hyväksyä LIAn maksusuunnitelman, jonka mukaan lentokenttäyhtiö maksaa tänä vuonna tammikuusta lokakuuhun joka kuukausi 7000 euron erän rahankeruuyhtiö Fly Lappeenrannalle.

Jaosto antoi maanantaina lausuntonsa Lappeenrannan liiketoiminnat Oy:lle (entiselle Kaupunkiyhtiöt Oy:lle) ja Fly Lappeenrannalle.

LIA kertoo saaneensa jo aiemmin sovittua muiden velkojien kanssa yhteensä noin 200 000 euron maksujen jaksotuksista. Sen mukaan myöskään kaupunki ei ole pitänyt kesän keskusteluissa antamiaan mainospaikkoja ja infopistettä koskevia lupauksiaan.

Lue seuraavaksi