Oulun Vesi rakentaa uutta ja korjaa vanhaa

Oulun Vedellä on edessä isot investoinnit tälle vuodelle. Rahaa niihin käytetään 8,4 miljoonaa euroa, mikä on noin kaksi miljoonaa enemmän kuin edellisvuonna. Saneerauskohteiden joukossa on esimerkiksi vesitorni.

Teksti-TV Oulu
Raila Paavola / YLE

Suurin yksittäinen hanke on Haukiputaan ja Oulun välisen siirtoviemärin rakentaminen. 16 kilometriä pitkällä siirtoviemärillä Haukiputaan jätevedet johdetaan puhdistettavaksi Taskilan jätevedenpuhdistamolle Ouluun.

Ensi kesänä tulossa on myös Puolivälinkankaan vesitornin julkisivun saneeraus. Vuonna 1969 rakennetulle vesitornille tehtiin viime vuonna kuntokartoitus, jossa todettiin julkisivun betonirakenteiden olevan kunnostuksen tarpeessa, kertoo Oulun Veden verkostopäällikkö Tero Kilpeläinen. Hintaa työlle arvioidaan kertyvän noin 400 000 euroa.

Verkostoja uusitaan esimerkiksi Laanilassa, Puolivälinkankaalla, Rajakylässä ja keskustassa. Saneerauksiin on varattu yhteensä noin 2,7 miljoonaa euroa.

Kilpeläisen mukaan Oulussa on kyetty uusimaan vanhoja putkistoja hyvin, mutta tulevina vuosina saneerausten tarve kasvaa verkostojen keski-iän noustessa. Toisaalta putkien ikä ei ole korjausten merkittävin syy.

- Esimerkiksi tänä vuonna uusitaan 60- ja 70-luvuilla rakennettuja verkostoja, mutta meillä on paljon myös 50-luvulla rakennettuja ja sitä vanhempiakin, mutta tutkimusten mukaan ne ovat todella hyvässä kunnossa. 50-luvulla on käytetty pääsääntöisesti valurautaputkia ja ne ovat kestäneet erittäin hyvin, Kilpeläinen kertoo.

Lähteet: YLE Oulu