Kouvolalainen Elmo Lakka tähtää maailman huipulle

Kouvolan Urheilijoita edustava Elmo Lakka teki viikonloppuna uuden Suomen ennätyksen 19-vuotiaiden 60-metrin aidoissa. Nuori mies rikkoi näin Arto Bryggaren ennätyksen vuodelta -77. Elmon tähtäimessä ovat olympialaiset.

Arto Bryggare
Aitajuoksija Elmo Lakka.
Okko Lakka

Elmo Lakka on jo pienestä pojasta lähtien harrastanut yleisurheilua. Päälaji on aitajuoksu, mutta myös sileät matkat sujuvat sukkelaan.

- Äiti juoksi aikoinaan aitoja, joten sieltä olen saanut kipinän. En ole koskaan harrastanut esimerkiksi jalkapalloa tai jääkiekkoa, koska olen aina pitänyt yksilölajeista. Aidoissa viehättää niiden haasteellisuus.

Elmo Lakka teki viikonloppuna Pikajuoksucupin avauskilpailuissa Lahdessa uuden ennätyksen. Hän juoksi 19-vuotiaiden sarjassa 60 metrin aidat aikaan 7,76. Tällä tuloksella hän rikkoi Arto Bryggaren ennätyksen vuodelta -77.

- Kun näin ajan, sitä oli tosi vaikea uskoa. Olin pitkään loukkaantuneena, joten tämä tuntuu todella hyvältä. Harjoittelu ja yhteistyö valmentajan kanssa on tuottanut tulosta.

- Aloin kärsiä alaselän vaivoista vuonna 2009 ja viime kesänä se saatiin onneksi kuntoon.

"Elämä on koulua ja urheilua"

Elmo Lakka on ollut mukana useissa arvokilpailuissa, muun muassa nuorten Suomi-Ruotsi -maaottelussa. Yhtenä parhaista saavutuksistaan hän pitää viime kesän EM-kisoja Tallinnassa, jossa hän oli oman ikäluokkansa kolmas.

- On hienoa päästä edustamaan Suomea eri kilpailuihin. Tuntuu hyvältä tulla valituksi mukaan.

18-vuotias Elmo Lakka opiskelee parhaillaan Kouvolassa Lyseon lukiossa. Hän ei näe mitään ongelmaa opiskelun ja urheilun yhteensovittamisessa.

- Elämään kuuluu koulu, treenit ja kilpaileminen. Ei siihen mitään muuta oikein mahdu, mutta en koe myöskään jääväni mistään paitsi, toteaa Elmo Lakka.

Lähivuosiksi nuori mies toivoo hyviä menestymisiä sekä Suomessa että kansainvälisillä radoilla.

- Ja tietysti toivon, että pysyn ehjänä ja pystyn treenaamaan ja kehittymään yhä paremmaksi.

Pidemmän aikavälin suunnitelmat ovat selvät.

- Tavoitteena juosta joskus olympialaisissa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Maija Tuunila