Kymenlaaksossa yritetään avata osatyökykyisten ja kehitysvammaisten työmarkkinoita

Vaikeat talouden ajat näkyvät myös osatyökykyisten ja kehitysvammaisten työmarkkinoilla. Yritykset joutuvat pohtimaan palkkatuella työllistämisen oikeudenmukaisuutta, jos töitä ei riitä omallekaan henkilökunnalle.

Osatyökykyiset
Kuusankoskella avattiin viime vuonna Helmi-niminen kahvila, jossa kehitysvammaiset voivat viettää aikaa ja tutustua työelämään.
YLE / Antti Kolppo

Kehitysvammaisten ja osatyökykyisten työllistymistä pyrkivät edistämään Kymenlaaksossa esimerkiksi erilaiset säätiöt ja sairaanhoitopiiri. Kouvolassa Parik-säätiö auttaa työelämän pariin vuosittain kymmeniä osatyökykyisiä.

- Kyllä se aika hankalaa on. Tällä hetkellä täällä on aikamoiset rakennemuutokset meneillään tehtaiden alasajojen vuoksi, sanoo Parik-säätiön yksilövalmentaja Tarmo Aavaluoma.

Myös työelämän kiireellisyys asettaa haasteita. Aavaluoma korostaa, että työmarkkinoilla vaaditaan yhä useammin monipuolista osaamista.

- Osatyökykyiset voivat olla joillakin alueelle todella hyviä, mutta se ei riitä nykyisillä työmarkkinoilla.

Palkkaaminen vastuunkantona

Palkkatuella työllistäminen voi olla tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevalle yritykselle hankala asia. Esimerkiksi kouvolalaisessa suunnittelu- ja konsultointiyhtiö CTS Engtecissä jouduttiin asiasta keskustelemaan henkilökunnan kanssa.

- Siinä täytyy ottaa huomioon henkilöstön mielipide ja tulevan työntekijän asema yhtiössä. Meillä käytiin pitkät arvokeskustelut sen johdosta, että yhtiössä halutaan kantaa yhteiskuntavastuuta, kertoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kirsi Juura.

Yhtiö joutui keväällä lomauttamaan omaa henkilöstöään. CTS Engtecissä päädyttiin siitä huolimatta osatyökykyisten palkkaamiseen.

- Henkilöstön kanssa käydyissä keskusteluissa saatiin siihen varaukseton tuki. Nähdään, että nämä henkilöt eivät syö kenenkään työtä, vaan tekevät sellaista työtä, joihin meillä ei ole resursseja eikä mahdollisuutta ketään työllistää, Juura sanoo.

Tällä hetkellä CTS Engtecissä työskentelee kaksi osatyökykyistä. Vammaisten ja osatyökykyisten työllistämistä edistävä VATES-säätiö palkitsi viime vuonna CTS Engtecin vuoden esimerkillisenä työnantajana.

Carea haluaa uusia toimintatapoja

Osatyökykyisten lisäksi Parik-säätiö aktivoi kehitysvammaisia. Monille työelämä ei kuitenkaan aukea, ja kohtalona on aikainen eläke. Kymenlaakson sairaanhoitopiiri Carea haluaisi asiaan muutosta.

- Siihen ei panosteta tällä hetkellä tarpeeksi. Meillä olisi paljon enemmänkin vaihtoehtoja näille henkilöille. Siihen voisi laittaa lisää resursseja ja toimintatapoja voisi ehkä muuttaa, sanoo Carean erityispalveluiden suunnittelija Timo Pesu.

Carea ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote ovat valmistelleet vajaan miljoonan euron hankkeen osatyökykyisten ja kehitysvammaisten työllistämiseksi. Hanke ei kuitenkaan toteudu, ellei sille myönnetä EU-rahoitusta.

- Se on totta, että silloin tietysti vaihtoehdot ovat pienemmät ja vähemmät.

Pesun mukaan hankkeen avulla voitaisiin etsiä töitä kehitysvammaisille esimerkiksi suoraan yrityksistä tai kunnilta. Yksi vaihtoehto voisi olla jonkinlaisen vuokratyöpankin perustaminen.

Työelämä tutummaksi kahvilassa

Työllistämishankkeelle haetun tukirahoituksen kohtalo selviää alkuvuodesta. Uusia avauksia on silti jo tehty. Carea avasi viime vuonna Kuusankoskelle kahvilan, jonka yhteydessä kehitysvammaiset voivat tutustua työelämään.

- Tämä voi olla yksi etappi, harjoittelupaikka tai työpaikka. Tästä voi sitten lähteä eteenpäin. Jos tässä selviää, niin miksei muuallakin, Pesu toteaa.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Niklas Joki