Juures-snacks on terveellinen vaihtoehto perunalastulle

Lantusta, nauriista ja porkkkanasta saa pienellä vaivalla terveellistä pientä naposteltavaa. Juures-snacksit ovat halpa ja hyvä sekä maukas ja terveellinen vaihtoehto perinteisille perunalastuille. Pikkusuolaisen kaveriksi voi tehdä dipin tuoreista yrteistä, valkosipulista ja tuorejuustosta.

juurekset
Juures-snack, olkaa hyvä!
Juures-snack sekä yrttidippi ovat kevyt ja herkullinen naposteltava.YLE / Juha Mäntykenttä

Juures-snacks ( 8 hengelle)

4 naurista

2 lanttua

4 isoa porkkanaa

3 rkl rypsiöljyä

hiven suolaa

noin 2 rkl yrttisekoitusta

5 rkl pellavan- tai seesaminsiemeniä

noin 3 dl juustoraastetta

Kuori juurekset ja leikkaa ne n. 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipannulle leivinpaperin päälle.

Voitele juuresviipaleiden pinta kevyesti öljyllä. Ripottele päälle hiven suolaa ja yrttisekoitusta sekä pellavan- tai seesaminsiemeniä.

Kypsennä viipaleita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele päälle juustoraastetta ja jatka kypsennystä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.

Voit osasta juures-snackseista jättää juustoraasteen pois. Näin saat kevyemmän vaihtoehdon.

Yrttidippi

200 g ruohosipuli-tuorejuustoa

2 rkl tuoretta basilikaa

2 rkl tuoretta timjamia

2 rkl tuoretta persiljaa

1 murskattu valkosipulin kynsi

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua mieluimmin muutama tunti.

Voit tehdä kevyemmän täytteen kermaviiliin. Tuoreiden yrttien sijasta voit käyttää myös kuivattuja yrttejä.

Lähteet: YLE Lapin Radio Juha Mäntykenttä ja martta Anna-Liisa Tikkanen