1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kemijärvi

Kemijärvellä etsitään näyttelijöitä

Kemijärven lukiolaiset tekevät lyhytelokuvaa Kari Väänäsen johdolla. Näyttelijät ja avustajat valitaan koekuvauksen kautta. Paikallisilta pyydetään apua myös vanhan esineistön, vaatetuksen ja lavastuksen hankinnassa. Lyhytelokuvan tapahtumat sijoittuvat osittain 1940-luvulle.

Kemijärvi
Kari Väänänen
Kari Väänänen tuplasi tulonsa ja vähän ylikin.YLE / Jorma Korhonen

Kuvaukset järjestetään Kari Väänäsen johdolla viikolla 9. Lyhytelokuvaan haetaan nyt avustajiksi ja näyttelijöiksi kaiken ikäisiä lapsista ikäihmisiin.

- Ei tarvitse olla kokemusta näyttelemisestä. Kunhan on itse kiinnostunut ja haluaa tulla auttamaan elokuvan teossa, nuoria ohjaava Heidi Puikko sanoo.

Lukiolaiset ovat itse käsikirjoittaneet lyhytelokuvan. Tarina sijoittuu nykypäivän Kemijärvelle ja aikaan hieman ennen sotaa, kun nuoret miehet olivat lähdössä sotilaiksi.

- Sanotaanko, että elokuva sijoittuu noin 40-luvulle. Siksi otammekin mielellään vastaan kaikkea tuon ajan tavaraa ja puvustoa, jota voisimme käyttää elokuvassa, Puikko kertoo.

Elokuvan koekuvaukset järjestetään keskiviikkona 18.1. Kemijärven Kulttuurikämpällä kello 15.00-18.00. Yhteyttä voi ottaa myös tuottajaopettaja Heidi Puikkoon, p.0407052385.

Lähteet: YLE Lappi / Maija-Liisa Juntti

Lue seuraavaksi