1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Iitti

Mielenterveyskuntoutujien tukiasunnot suututtavat Iitissä

Seitsemän valtuutettua haluaa estää hoivapalveluyritys Mainio Vireen sijoittumisen Kausalaan. Valtuutetut pelkäävät päihdeongelmien leviävän Kausalaan.

Iitti
Kausalan keskusta Iitissä.
YLE / Antti Kolppo

Joukko iittiläisiä kunnanvaltuutettuja vastustaa mielenterveyskuntoutujien tukiasuntoja Kausalan keskustaan.

Hoivapalveluyritys Mainio Vire on avaamassa tyhjillään olevaan valtion virastotaloon 40:n asukkaan kuntoutusyksikköä mielenterveyskuntoutujille, joista osalla on päihdetausta. Tilat ovat parastaikaa remontissa ja toiminnan pitäisi päästä vauhtiin touko-kesäkuussa.

- Kun toiminta pääsee vauhtiin, työllistämme 20 ihmistä, sanoo liiketoimintajohtaja Johanna Paavolainen.

Valtuustoaloitteen allekirjoittaneet 7 valtuutettua ovat huolissaan asumispalveluyksikön vaikutuksista Kausalan keskustaan. Heidän pelkonsa on, että lääkkeet ja päihteet leviävät Kausalan katukauppaan. Valtuustoaloitteessa he tiedustelevat, tietävätkö virkamiehet, mitä toiminta sisältää.

- Mielenterveyskuntoutujia vastaan minulla ei ole mitään. Päihdetaustaisten tukiasumisesta Iitissä on pahoja kokemuksia, sanoo yksi allekirjoittaneista, valtuuston puheenjohtaja Esa Lehtinen.

Hoivapalveluyritys Mainio Vireen liiketoimintajohtaja Johanna Paavolainen kiistää epäilyt. Lääkkeet eivät hänen mukaansa pääse mitenkään talon ulkopuolelle.

-Tällaiseen vastustukseen olemme törmänneet ihan joka paikassa, Paavolainen sanoo.

Mainio Vire on yksi Suomen suurimmista hoivapalveluyrityksistä. Sillä on parikymmentä mielenterveyskuntoutujien ja vanhusten hoiva-asuntoa ympäri maata. Iitin asuntoihin asukkaat tulisivat mm Kouvolasta ja Helsingistä.

Iitin rakennuslautakunta on antanut yritykselle luvan vanhan virastotalon vaatimiin rakennusmuutoksiin.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi