Etnisen ruoan tarjonta kasvanut

Etnistä ruokaa tarjoavien ravintoloiden määrä on kasvanut Meri-Lapissa. Kemissä on vasta avautunut kaksi uutta ravintolaa, kreikkalaista ruokaa tekevä Grekkos ja intialaisravintola New Bombay. Lisäksi Kemin kiinalaisravintola on kaksi viikkoa sitten avannut ravintolan myös Torniossa.

Teksti-TV Perämeri
Hagear, Shero ja Futis Mosa
Hagear ja Futis Mosa avasivat Kemin kreikkalaisravintolan marraskuussa.YLE / Jarno Tiihonen

Molemmat uudet tulokkaat myöntävät, että lounasaikaan Kemissä on paljon tarjontaa, joten asiakkaita haetaan ennen kaikkea omalla menulla.

- Lounasaika on tärkeä, mutta menu on tärkeämpi. Iltaisin asiakkaat voivat nauttia myös alkoholijuomia. Ensin ideamme oli avata ravintola Torniossa. Kauppakeskuksessa oli paikka, mutta siellä ravintolaa ei voi pitää myöhään auki. Siksi vaihdoimme paikkaa ja tulimme Kemiin, kertoo kreikkalaisravintolan Hagear Mosa.

Samoilla linjoilla on Intialaisravintolassa työskentelevä Sanna Heiskala.

- Ilta-aika on meillä vilkkaampaa, mutta lounaitakin menee ihan kiitettävästi, hän sanoo.

Lähteet: YLE Perämeri