Nettihitti Frontside Ollien teksti haastoi sanoittajan - skeittitemput tutuiksi

Kolmetoistavuotiaan Robin Packalenin nettihitti Frontside Ollie syntyi renkolaisen Sana Mustosen kynästä. Teksti oli suuri haaste. Sanoittaja googlasi nuorisotekstejä ja seurasi keskustelupalstoja. Biisin idea syntyi oman pojan skeittitempuista. Mustonen on tunnettu aikaisemmin iskelmäteksteistä.

Robin
YouTube / Universal Music

- Kun sain Makilta tehtäväkseni sanoittaa biisejä 13-vuotiaalle pojalle, olin ihan ihmeissäni, että mitäs nyt. Otin asian haasteena. Olen tottunut tekemään aivan toisentyyppisiä tekstejä, joten minun oli ensiksi pakko ottaa selvää nykynuorison käyttämästä kielestä ja siitä, mitä heidän päässään liikkuu, sanoittaja Sana Mustonen kertoo.

Hän googletti netissä ja seurasi nuorten keskustelupalstoja.

- Robinin sinkkubiisin Frontside Ollie -idea tuli kuitenkin pojaltani Sebastianilta, kun kyselin häneltä skeittitempuista. Itse en tiennyt aiheesta mitään. Kerran olen kokeillut skeittilautaa, ja vedin todella pahasti turvalleni.

Robinin koko levy Koodi ilmestyy helmikuussa. Levyllä on myös muita Sana Mustosen tekstejä.

- Oli virkistävää hypätä iskelmäviidakosta hetkeksi ihan muuhun tyylilajiin. Frontside Ollien tekstistä saa olla mitä mieltä tahansa. Itse tunnen onnistuneeni, sillä monet biisiä haukkuneet ovat luulleet sitä 13-vuotiaan Robinin itsensä kirjoittamaksi. Muutamat ensiksi tarjoamani tekstit olivat kuulemma aivan liian aikuismaisia, Mustonen nauraa.

Robinin Frontside Ollie on Aikakoneesta tutun Maki Kolehmaisen, Jimi Constantinen ja renkolaisen sanoittajan Sana Mustosen tekemä biisi. Nettihitti on herättänyt suuren kuumeen nuorison keskuudessa. Pojat inhoavat ja tytöt tykkäävät. Biisiä on katsottu netissä jo yli miljoona kertaa.

Lähteet: YLE Häme