1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Turku

Tunnekuohussa ei kannata raivota verkossakaan

Nettipoliisi Ville Lahti kehottaa nettikirjoittajia lisäämään harkintaansa. Viikonloppuna tapahtunut suden tappo on johtanut osittain rajuunkin kommentointiin internetissä. Myös YLE Turun nettisivuille ja Facebookiin tuli susikeskustelusta lukuisia asiattomia kommentteja.

Teksti-TV Turku
Poliisi

Vanhempi rikoskonstaapeli ja nettipoliisi Ville Lahti Varsinais-Suomen poliisilaitokselta ymmärtää susiin liittyvän nettikeskustelun vilkkauden, sillä aihe herättää paljon mielipiteitä. Siitä huolimatta hän kehottaa nettikirjoittelijoita miettimään kaksi kertaa ennen kuin tunnekuohun vallassa kirjoittaa nettiin.

- Toivottavasti nettikeskustelu ei johda rikoksiin, kuten laittomiin uhkauksiin. Kannattaisi vähän pureskella omia ajatuksia, ennen kuin kirjoittaa ne nettiin.

Lahti toteaa, että vaikka sananvapauden nimissä voi sanoa paljonkin asioita, pitää nimimerkilläkin kirjoittavan vastattava tarvittaessa sanoistaan. Yleisesti mielipide ei voi olla syynä poliisitutkinnalle, mutta poliisilla on mahdollisuus selvittää kirjoittajan henkilöllisyys jos siihen on tarvetta, muistuttaa Lahti.

Varsinais-Suomen poliisissa työskentelee kolme nettipoliisia. He ovat päivittäin läsnä internetissä muun muassa IRC-galleriassa ja Facebookissa.

- Nettipoliisina en kirjaudu keskustelupalstoille, vaan vinkkien ja erillisten pyyntöjen kautta alamme selvittämään verkkokirjoittelua.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi