Valkeakosken Sugar löytyi tangolavoilta

Valkeakosken kaupunginteatterissa saa perjantaina ensi-iltansa musikaali Piukat paikat. Naispääosassa Marilyn Monroen jalanjälkiä seurailee tangokisoista tuttu Valkeakosken oma tyttö Sari Hellsten, jota roolin kuuluisan ensiesittäjän varjo ei hirvitä.

Valkeakoski
Mika Kemppi, Sari Hellsten ja Mikko Töyssy
Sari Hellsten on Valkeakosken Piukkojen paikkojen Sugar Kane. Mika Kemppi ja Mikko Töyssy pääsevät niinikään kipsuttelemaan korkokengissä.YLE / Anna Sirén

Sari Hellsten muistetaan Pirkanmaalla tangomarkkinoiden semifinaalilavalta. Nauravainen nainen kertoo, että tangounelmien lisäksi myös teatterihaave on kytenyt jo pitkään.

- Olen aina haaveillut musikaaliurasta. Mahdollisuus tarjoutui odotettua aiemmin, kun oman kaupungin teatteriin tuli tällainen produktio. Päätin hakea Sugarin roolia ja olen todella otettu siitä, että juuri minut valittiin useiden hakijoiden joukosta.

Sugar Kane muistetaan Marilynin hahmoisena. Sari Hellsten ei silti myönnä, että maailmantähden tunnettuihin korkokenkiin hyppääminen hirvittäisi.

- On tässä tietysti haastetta, kun pitää tehdä Sugarista oman näköinen matkimatta Marilynia. Toisaalta tiedän, että rooliin on varta vasten haettu jotakuta, joka ulkoisesti vastaa mielikuvaa Sugarista. Uskon kuitenkin pystyväni hyvään suoritukseen omana itsenäni.

Topakoita tyttöjä miesten pukuhuoneessa

Sugarin rinnalla Valkeakosken kaupunginteatterin lavalla seikkailevat Joea ja Jerryä näyttelevät Mika Kemppi ja Mikko Töyssy. Hauskan esityksen harjoituksissakin on hauskaa, Mika Kemppi paljastaa.

- Ohjaaja Christian Sandström joutuu aina välillä hieman toppuuttelemaan menoa kun huomaa, ettei lavalla ole enää pariin sivuun oltu ihan mukana.

Alkuperäisteos on miehillekin tuttu, mikä aiheuttaa pieniä paineita, Jerryä näyttelevä Mikko Töyssy myöntää.

- Olen ollut ehkä yhdeksän vanha nähdessäni elokuvan ensimmäisen kerran. Kun sitten kuulin päässeeni mukaan näytelmään piti ottaa kotona vähän taka-askeleita ja miettiä, että mitä tässä nyt oikein tapahtuukaan. Olen kyllä todella innoissani.

Kempin ja Töyssyn työhön kuuluvat myös korkokenkien aiheuttamat rakot kantapäissä. Naisten vaatteisiin sonnustautuminen on luonnollisesti aiheuttanut takahuoneessa monet hyvät naurut. Miesten omien arvioiden mukaan heidän esittämänsä Josephine ja Daphne ovat "uskomattoman kauniita ja häikäiseviä" mirkkuja.

- Ei niillä vehkeillä ihan täydestä mennä, mutta aika topakoita tyttöjä meistä kuoriutui, Mika Kemppi nauraa.

- Minun ei ole tarvinnut paljoakaan antaa naisellisuusvinkkejä, koska pojista on löytynyt feminiinen puoli ihan omasta takaa. Nyt täytyy vain nauraa kaikki naurut pois jo treenivaiheessa, jotta näytöksissä nauruun repeäisi vain yleisö, Sari Hellsten hihittää.

Lähteet: YLE Tampere / Anna Sirén