1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Kymenlaakso

Viisi Kotkan koulua liipasimella

Kotkan koulu- ja päiväkotiverkkoa pohtinut työryhmä esittää viiden koulun lakkauttamista. Koulut lakkautettaisiin vaiheittain vuosina 2012-2016.

Kuva: YLE / Mari Pekkanen

Virkamiesten lakkautuslistalla olisivat Jäppilän, Tiutisen ja Koivulan koulut tänä ja ensi vuonna, Toivo Pekkasen koulu 2015 ja Metsolan koulu 2016. Virkamiesten esityksen keskiviikkona saaneen ohjausryhmän puheenjohtajan Markku Saastamoisen mukaan esityksellä saataisiin 12 miljoonan euron säästöt korjausmenoihin ja vuosittain 1,5-2 miljoonan säästöt käyttökuluissa.

- Puheissa on ollut Jäppilän koulun yhdistäminen Pihkoon kouluun, Tiutisen koulun yhdistäminen Hakalan kouluun ja Koivulan koulun yhdistäminen Kyminkartanon koulun yhteyteen. Sitten Metsolan koulu yhdistettäisiin Langinkosken kouluun ja Toivo Pekkasen koulu Haukkavuoreen ja Keskuskouluun.

Saastamoisen mukaan seuraavaksi esitystä pohditaan valtuustorymissä, minkä pohjalta muovataan ohjausryhmän yhteinen kanta. Saastamoinen kertoo, että esitys herätti keskustelua ohjausryhmässä.

- Reaktiot olivat kovasti asiaa selvitteleviä, kysyviä ja jonkin verran kantaa ottavia, mutta valmiita kantoja tähän ei kukaan vielä esittänyt ohjausryhmässä. Päätös, mikä ohjausryhmässä tehtiin oli, että meidän pitää valtuustoryhmiltä saada selkeät näkemykset, jotka sitten tuodaan yhteiseksi ohjausryhmän käsitykseksi ja sillä tavalla saatetaan tämä asia jatkokäsittelyyn.

Lasten ja nuorten lautakunta tekee asiassa ensin omat päätöksensä helmikuussa. Kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa maaliskuun 5. päivä.