Rattijuoppo aiheutti kuolonkolarin

Sauvossa lauantaina 10.12.2011 yhden ihmisen hengen vaatinut liikenneonnettomuus on esitutkinnassa varmistunut rattijuopon aiheuttamaksi. Sauvon ja Kemiön välisellä maantiellä tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa menehtyi sauvolainen vuonna 1977 syntynyt mies.

Teksti-TV Turku

Mies oli ollut onnettomuusajoneuvon omistaja ja tapahtumahetkellä matkustajana henkilöauton etuistuimella. Menehtyneen autonomistajan epäillään itse luovuttaneen autonsa voimakkaasti päihtyneelle kuljettajalle.

Kuljettajana toiminut sauvolainen vuonna 1974 syntynyt mies oli verikokeen tulosten perusteella 1,54 promillen humalassa.

Paimion suunnasta tulleen henkilöauton kuljettaja oli ollut ohittamassa edellään ajanutta henkilöautoa, kun samanaikaisesti Sauvon suunnasta oli tullut linja-auto vastaan. Kuljettaja ei ollut ehtinyt ohittamaan edellään ajanutta autoa, vaan yritti palata takaisin omalle kaistalleen ja törmäsi edellä olleen henkilöauton vasempaan takakulmaan ja siitä vastaant tulleen linja-auton vasempaan etukulmaan.

Itsekin vakavasti loukkaantunut surma-auton kuljettaja vietiin hoidettavaksi TYKS:aan. Hänellä ei enää ole hengenvaaraa.

Syyteharkintaan lähetettävä esitutkinta on kirjattuna nimikkeillä törkeä rattijuopumus, törkeä kuolemantuottamus ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Lähteet: YLE Turku