1. yle.fi
  2. Uutiset

Aino-Kaisa haluaa onnistua Otepäässä

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen iloitsee ruuhkista kotiladuillaan Hollolassa. Tour de Skin epäonnistumisten jälkeen Saarinen on levännyt kotonaan ja harjoitellut tutuilla latureiteillä. Viikonlopun Otepään maailmancupin osakilpailuun hän valmistautuu palkintosija mielessään.

Aino-Kaisa Saarinen

Aino-Kaisa Saarisella on kiire. Kilpailuja on ollut talvikaudella miltei joka viikonloppu. Tällä kertaa hollolalaishiihtäjän tavoittaa lentokentältä.

Mielessä siintävät jo viikonlopun kilpailut Viron Otepäässä. Lauantaina edessä on perinteisen sprintti ja sunnuntaina naisten perinteinen kymppi – Saarisen suosikkimatka.

- Tourin jälkeen sain levättyä. Viime viikonloppuna en kilpaillut vaan olin kotona ja harjoittelin. Olen lähdössä Otepäähän hyvällä mielellä, sillä olen aina tykännyt hiihtää siellä.

Aino-Kaisa Saarisen kausi on tähän asti mennyt vaihtelevasti, hän itse kuvailee sitä ”kohtuulliseksi”. Kauden alussa Saarisen päätavoite oli Tour de Skillä, mutta kilpailut eivät menneet suunnitelmien mukaan. Oli kaatumisia ja sauvakin katkesi. Loppua kohden hiihto alkoi kuitenkin kulkea.

Levännyt hiihtäjä aikoo nostaa panoksia ja tähtää Otepäässä palkintosijoille.

- Niitä on tässä jo odoteltu, hän naurahtaa.

Muuttokuorma uuteen kotiin

Kun kilpailemisesta on ollut hetkikään taukoa, Saarinen on viettänyt aikaa omakotitalonsa rakennustyömaalla Hollolassa. Vielä jokin aika sitten hän haaveili pääsevänsä juhannussaunaan tänä vuonna omassa talossaan, mutta näyttää siltä, että sauna lämpenee ensi kertaa aiemmin keväällä.

- Olemme aikataulusta edellä. Timpurimme lupaili, että roudan sulaessa sisähommat on tehty. Siihen pihatyöt vielä päälle. Veikkaan, että toukokuun lopulla pääsemme muuttamaan sisälle.

Rakennustyömaan etenemisen seuraamisen lisäksi Saarinen on viihtynyt viime viikkoina kotiseutunsa laduilla.

- Jos en hiihtäisi kilpaa, hiihtäisin varmasti muuten. Uskon, että hiihdän loppuelämäni. Se on niin hyvä liikunnan muoto ja saa olla ulkona.

Hän on pannut merkille, että latureiteillä on viime aikoina on ollut paljon muitakin lajiin ihastuneita.

- On ollut ilo hiihdellä kotiladuilla, kun siellä on ollut ihan ruuhkaa. Todella hienoa, että lahtelaiset ovat löytäneet laduillemme. Toivotaan, että nekin, jotka eivät vielä ole suksimaan päässeet, innostuvat ja lähtevät laduille.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi