"Varuskunnan lakkautus kaataisi kuntaliitoksen"

Niinisalon varuskunnan lakkauttaminen merkitsisi Pohjois-Satakunnan kuntaliitoksen romuttamista. Parkanossa ollaan sitä mieltä, että varuskunnan lopettaminen veisi Kankaanpään, Jämijärven ja Parkanon liitokselta taloudellisen pohjan.

Kotimaa
Niinisalon nimi on ollut eri lähteiden mukaan lakkautettavien tai yhdistettävien varuskuntien listalla. Totuus asiasta selvinnee ensi viikolla.  - Niinisalossa varusmiehet koulutetaan käyttämään muun muassa raketinheitinjärjestelmää.
Niinisalon nimi on ollut eri lähteiden mukaan lakkautettavien tai yhdistettävien varuskuntien listalla. Totuus asiasta selvinnee ensi viikolla. - Niinisalon Tykistöprikaatissa varusmiehet koulutetaan käyttämään muun muassa raketinheitinjärjestelmää.Jari Pelkonen / YLE

- Varuskunnan menettäminen toisi alueelle suuria vaikeuksia, vaikka Parkanon talous onkin kohtuullisen hyvällä tolalla. Se veisi koko hankkeelta taloudellisen pohjan, sanoo Parkanon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ari Lamminmäki (kesk.).

Lamminmäen mielestä Niinisalon varuskunnan lopettaminen olisi valtioneuvostolta erittäin iso karhunpalvelus koko aluuelle.

- Se vetäisi maton alta meiltä, jotka olemme ponnistelleet kuntapalveluiden säilyttämisen puolesta.

Kankaanpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pertti Koivumäki (kok.) ei usko, että Niinisalon varuskunta olisi lopetettavien listalla. Koivumäki kuitenkin sanoo, että alueen edunvalvontaa täytyy nyt tehostaa.

- Tuntuu kyllä pahalta, jos valtiovalta tekee alueen kehitystä haittaavia päätöksiä. Valtio ei saisi nyt laittaa kapuloita rattaisiin, Koivumäki sanoo.

Koivumäki uskoo edelleen, että Pohjankankaan kuntaliitos toteutuu.

Lähteet: YLE Satakunta