Marsuja nyytitetään oppimismielessä

Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan koira- ja kissahoitola Tassulan avajaisissa päähuomion veivät hoidostaan nauttivat marsut. Eläintenhoitajiksi opiskelevat nuoret opettelivat marsujen hoitoja kylvetyksestä kiharoiden laittoon.

Kotimaa
Tämä charmi puraisee taatusti.
Tämä charmi puraisee taatusti.Markku Lähdetluoma / Yle

Eläintenhoitajaopiskelijat kaipaavat eläviä harjoituskohteita ja saavatkin niitä Tassulan myötä.

Koulutuskeskus Salpauksen Asikkalan toimipisteessä vietetään Kissanpäiviä perjantaina 20.1. ja lauantaina 21.1. kello 9-15. Molempina päivinä ovet ovat avoinna koko opetusmaatilalalla, niin tallissa, navetassa kuin eläintenhoitolassakin.

Samalla vietetään uuden koira- ja kissahoitola Tassulan avajaisia. Tassulaan voi tuoda lemmikkinsä opiskelijoiden hoitoon ja opetuskäyttöön vaikkapa lomansa ajaksi, kertoo vastaava eläintenhoitaja Heidi Rentola.

- Meillä oppilaat hoitavat koiran normaalit lenkitykset ja perushoidon. Asiakkaan kanssaan voidaan myös sopia, että eläintä saa käyttää opetuskäytössä, kuten kynsien leikkaamisessa ja trimmaamisessa, Rentola kertoo.

Eläintenhoitajat marsutunnilla

Tassulan yhdessä luokassa oli parhaillaan marsutunti meneillään. Kahdeksan oppilasta opiskeli marsujen käsittelyä, kynsien leikkaamista, korvien putsausta ja silmien hoitoa. Hampaat tarkistettiin totta kai ja lopuksi marsut kylvetettiin.

Pesun jälkeen oli turkin kiharoiden laittamisen aika – nyytittäminen.

Biologi, opettaja Kirsi Ruotsalainen oli tuonut oppitunnille omia marsujaan pestäväksi. Kotoa niitä löytyykin hevostallin lomasta useita.

- Marsut ovat laumaeläimiä ja ne viihtyvät hyvin yhdessä. Lisäksi niitä on helppo käsitellä, kun ne ovat niin rauhallisia, Ruotsalainen lisää.

Lähteet: YLE Lahti