1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lintuhäkki

Kansa tietää: julkkisvoimin rahaa Heinolan lintutarhalle

Heinolan lintutarhan maksullistaminen ei innostanut valta-osaa Yle Lahden Kuuntelijan Linjalle soittaneista. Kuuntelijat ehdottivat muun muassa, että pääsymaksun sijaan lintutarhan tukiyhdistyksessä mukana olevat julkkikset ja vaikuttajat järjestäisivät hyväntekeväisyyskonsertin lintutarhan hyväksi.

Tukiyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Husu-Kallio ei saanut aivan varauksetonta tukea ehdotukselleen, että veronmaksajat kustantaisivat luonnonvaraisten lintujen hoidon ja siihen liittyvän kasvatustyön.

- Kaikista palveluista pitää maksa, ilmaisia palveluita ei ole olemassakaan. Siksi myös lintutarhalle pitää laittaa pieni pääsymaksu. Lapsi- ja koululaisryhmille pitää niin ikään järjestää opastettuja kierroksia maksua vastaan, sanoi Esko-niminen mies. Samaa mieltä oli Kaija Nastolasta. Hänen mukaansa 2-5 euroa pääsymaksuksi ei ole paljon.

Lintutarhalla paljon vierailevat puolestaan pitivät maksullistamista "hulluuden huippuna".

- Jää monelta aamu-,päivä-, ilta- ja jopa yökävely kävelemättä lintutarhalle, mikäli jokaisesta kerrasta pitää maksaa euron-pari, arvioi mm Heppu Heinolasta.

Ripan mielestä olisi hullua ajatella, että tuttujen lintujen päivittäisestä morjestamisesta pitäisi maksaa. Eihän alueelle edes pääsisi, mikäli se aidattaisiin.

Sitäkin kysyttiin, paljonko maksullistamisesta tulisi kuluja. Jonkun pitää rahat joka tapauksessa kerätä.