TPS haastajana Lukkoa vastaan

Turun Palloseura lähtee haastajana tammikuun tasauksen otteluihin Rauman Lukkoa vastaan. Ennakkoarvioissa Lukon piti olla Tepsille helppo vastustaja, mutta viime peleissä Lukko on ollut vahva ja TPS kärsinyt maalinteko-ongelmista. Tammikuun tasauksessa joukkueet kohtaavat toisensa kaksi kertaa perättäisinä päivinä.

urheilu
TPS:n päävalmentaja Pekka Virta.
TPS:n päävalmentaja Pekka Virta.YLE / MInna Rosvall

TPS:n päävalmentaja Pekka Virta uskoo, että otteluilla saadaan aikaan jopa pudotuspelien kaltaista tunnelmaa keskelle kautta.

- Tietenkin pelimäärä tuli taas isommaksi ja rahaa tuli kassaan. Tammikuun tasauksessa on vähän extralatausta ja vähän tunnetta enemmän ja toivottavasti väkikin löytää halliin. Jokerit-peli oli hieno kokemus. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella saatiin muistella vähän vanhoja. Silloin kun Turkuhalli on täynnä, siellä on aina upeata pelata. Toivottavasti trendi jatkuu läpi kevään niin saadaan hieno kevät, pohtii Virta.

Vahvistuksia odotetaan

Päävalmentaja Pekka Virta myöntää, että joukkue kärsii ongelmista täälä hetkellä. Menossa on kolmas vaikea jakso kauden aikana.

- Me ollaan kaksi kertaa aiemmin noustu ja noustaan tästäkin kevättä kohti. Otteluiden arvo tulee koko ajan isommaksi.

Virta kaipaa vahvistuksia joukkueeseen.

- Meillä on liian kapea materiaali - A- ja B -juniori-ikäisiä nuoria joka ilta kokoonpanossa mukana. Se on selvä, että kyllä siinä muutama pelaaja kelpaisi.

Virta ei kuitenkaan lähde ennakoimaan sitä, milloin vahvistuksia tulee. Hän vahvistaa kuitenkin, että pelaajia haetaan ulkomaita myöten.

- Aika moni seura etsii pelaajia tällä hetkellä, joten se tekee hankkimisen haastavaksi. Meillä ei ole se kaikkein paksuin kukkaro kuitenkaan ole tässä Euroopan kentällä. Ennen kuin kaveri on Turun lentokentällä ei voida sanoa mitään.

Voittoja haetaan joka pelistä

TPS:n kannattajat toivovat joukkueelta tasaista esitystä ja voittoja. Päävalmentaja Pekka Virta ymmärtää kiekkokansan tunteet. Hän lupaa voittoja, mutta suunnittelee kuitenkin jo myös seuraavaa kautta.

- Saamme nykyisestä joukkueesta paljon hyviä pelaajia ensi kaudeksi ja meidän täytyy koota joukkue järkevämmin kuin mitä se on koottu tähän vuoteen tai viime kauteen. Kauden aikana asioita ei pysty muuttamaan. Me olemme menossa oikeaan suuntaan ja juniorit antavat uskoa tulevaan. Täytyy pystyä pelaamaan näilläkin pelaajilla illasta toiseen. Voitosta taistellaan aina kuitenkin. Ollaan lähellä kärkeä, uskon tulevaan kylläkin, vakuuttaa Virta.

Lähteet: YLE Turku / Minna Rosvall