1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pihtipudas

Pihtipudas yrittää pysäyttää liikenteen

Pihtipudas tekee kaikkensa houkutellakseen nelostien kulkijoita pysähtymään paikkakunnalle. Pihtiputaan keskustan painopiste on siirtymässä kaavoitustoimin lähemmäksi nelostietä.

Kuva: YLE Keski- Suomi

Kunta on panostanut Putaanportin ostoskeskuksen tilojen uudistamiseen vastaamaan paremmin kaupankäyntiä. Lisäksi se ostaa Niemenharjun hotellin. Kunnanjohtaja Ari Kinnusen mukaan vanha kiinteistö siirtyy kunnan omistukseen ja sille etsitään uutta käyttäjää.

- Alustava ajatus on, että haetaan useampia ehdokkaita ja katsotaan minkälaisia ajatuksia heillä on. Asiaa ei ole vielä laitettu lukkoon minkään yrityksen kanssa, Kinnunen sanoo.

Niemenharjun hotellikiinteistö on vaatimattomassa kunnossa, sillä hotelliin ei ole tehty investointeja pitkään aikaan. Toinen ongelma on Putaanportin näkyvyys valtatielle. Huoltoaseman takana turistien osuus on loma-aikoina noin 80 ja muulloin noin 20 prosenttia.

- Tänne pääsee helposti kääntymään, mutta tuonne tienvarteen voisi laittaa enemmän opasteita. Siten tielläkulkijat huomaisivat aikaisemmin, että tässä on tällainen ostospaikka, pohtii Putaanportin myyjänä työskentelevä Emmi Sarinko.

Yrittäjä Matti Lindell myöntää, että markkinoitia voisi lisätä tiettyyn pisteeseen asti. Putaanportilla uskotaan, että asiointi vilkastuu kun tien toiselle puolelle valmistuu K-supermarket.

- Kaikki mitkä tässä alueella pysäyttää ja antaa aihetta pysähtymiseen on hyväksi koko paikkakunnalla. Ilman muuta yhden hotellin mentävä paikka tässä Jyväskylän ja Oulun puolessa välissä on, kunnanjohtaja Kinnunen tuumii.