1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Pohjois-Karjala

Nuoria neuvova nettipoliisi aloittaa Joensuussa

Ensimmäinen nettipoliisi aloittaa toimintansa Joensuussa ensi syksynä. Nettipoliisi tekee töitä netissä oman perustyönsä ohella.

Teksti-TV Pohjois-Karjala

Työhön koulutetaan myös muutamia sijaisia ja tuuraajia. Verkossa toimivan poliisin tärkein tehtävä on rikosten ennaltaehkäisy sekä näkyvyyden ja vuorovaikutuksen lisääminen erityisesti nuorten keskuudessa. Poliisin tehtävänä on neuvonta ja palautteen antaminen sekä tarvittaessa keskustelu netin välityksellä nuorten asiakkaiden ja esimerkiksi rikoksen uhriksi joutuneen kanssa.

- Kyllähän nuoret saavat poliisilta hyvinkin paljon tietoa, jota he eivät välttämättä itse lähtisi perinteisestä mediasta tai poliisilaitokselta etsimään. Varmaan tämmöinen hittituote ainakin jossakin päin Suomea on ollut mopoiluun liittyvä reaaliaikainen ohjeistus - viritetyistä mopoista riittää ainakin nuorilla miehen aluilla kysyttävää, kertoo komisario Sami Joutjärvi.

Nettipoliisi on tavattavissa muun muassa poliisin verkkosivuilla, Facebookissa, IRC-galleriassa ja messengerissä. Joutjärven mukaan Pohjois-Karjalassa on ollut tarvetta nettipoliisille jo kauan.

Poliisihallitus on ohjeistanut ottamaan nettipoliisin käyttöön tänä vuonna, mutta jokainen poliisilaitos saa päättää itse osallistumisestaan. Viime vuonna nettipoliisitoiminnassa oli mukana noin 15 poliisilaitosta.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi