Nakkilassa koulutetaan pelialan ammattilaisia

Onko perheessäsi nuori joka viettää kaiken vapaa-aikansa peliohjain tai kännykkä kädessä pelaten kaiken maailman Angry Birdsejä, sen sijaan, että käyttäisi aivonystyröitään opiskelupaikan hankkimiseen tulevassa yhteishaussa? Ongelmaan saattaa löytyä kaikkia tyydyttävä ratkaisu varsin läheltä.

Nakkila
Henkilö pelaa kännykällä.
Yle

Peliteollisuus on yksi suurimpia ja nopeimmin kehittyviä aloja maailmalla. Monet alan gurut ovat suomalaisia ja voi olla, että tulevaisuuden 'Angry Birdsin' tekijä saa oppinsa Nakkilassa.

Sataedun Nakkilan yksikössä Villilässä koulutetaan tulevaisuuden pelisuunnittelijoita. Kolmivuotinen ammattiopistokoulutus tuottaa tulevaisuuden pelisuunnittelijoita ja ohjelmoijia, yhä kasvavan viihdetollisuuden tarpeisiin.

-Tämä on melko uusi linja, nyt kolmatta vuotta toimitaan. Opintolinja tuli animaatiotuotannon oheen ja linjalla opiskellaan pelien suunnittelua ja tuotantoa koko laajuudessaan, kertoo opettaja Teemu Vilén.

- Tavoitteena on kehittää mielenkiintoisia ja haastavia tulevaisuuden pelejä niin nettiin, kännyköihin kuin pelikonsoleille ja kotikoneisiin.

Vastaavia ammattiopistokoulutuksia pelialalle on Suomessa vain Outokummussa itä-Suomessa. Vilén näkeekin Nakkilan opintolinjan loistavana mahdollisuutena Satakunnalle kasvaa pelialan koulutuksen kärkialueeksi.

- Uskon, että meillä on mahtavat mahdollisuudet tulla pelialan koulutuksen "Mekaksi" Satakunnassa. Meillä on loistava oppimisympäristö ja vielä kun verkostoidutaan hyvin työelämän kanssa niin tulevaisuus vaikuttaa varsin hyvältä, Teemu jatkaa.

Tällä hetkellä Nakkilassa pelialan saloihin tutustuu noin 25 opiskelijaa ja ensi syksynä linjalle otetaan 12 opiskelijaa lisää.

Lähteet: YLE Satakunta