Lehkonen: Dufva soitti ja aloitti psyykkauksen heti maanantaina

HPK pelaa ensimmäisen ottelunsa illalla uuden päävalmentajansa Timo Lehkosen alaisuudessa, kun Tappara saapuu vastustajaksi. Tapparan päävalmentaja Risto Dufva toivotti kollegansa ”tervetulleeksi” liigaan.

HPK (Jääkiekon Miesten Liiga)
Timo Lehkosella on edessä ensimmäinen SM - liigakamppailu päävalmentajana.YLE / Mikael Juntunen

Liigajumboksi pudonnut HPK vaihtoi sunnuntaina valmentajaa, kun ikiritari Timo Lehkonen tuli Harri Rindellin tilalle päävalmentajaksi. Lehkonen tunnustaa, että tunnelmat toimitusjohtaja Risto Korpelan soitettua olivat ristiriitaiset.

– Ratkaisu tarttua toimeen ei ollut helppo. Nyt kun ensimmäiset jääharjoitukset ovat ohi, tuntuu siltä että osaan edelleen tämän homman. Nyt fiilikset ovat hyvät, mutta voittaminen on ammattilasiurheilussa se juttu, eikä tyylillä ole väliä.

Tappara – otteluun Timo Lehkonen sai lisäpuhtia, kun maajoukkueajoilta tuttu valmentaja Risto Dufva saapuu joukkueensa kanssa Hämeenlinnaan.

– Dufva soitti heti maanantaina kello 11.00 ja aloitti psyykkauksen, naurahti Lehkonen.

Viisi puolustaa ja hyökkää

Nykyjääkiekossa tärkeintä on viisikon toiminta jäällä. Pelaajan on autettava toista ja se on voittamisen kannalta elinehto, toteaa Lehkonen.

– Joukkueen puolustus- sekä hyökkäyspelaaminen muuttui harjoituksissa edelliseen pelitapaan verrattuna radikaalisti. Se, kuinka pelaajat sitä lopulta pelissä toteuttavat nähdään tiistaina, jatkaa Lehkonen. Jääkiekossa ei kuitenkaan ole kyse shakista, vaan varsin yksinkertaista pelistä.

HPK:n pelaajat ottivat Timo Lehkosen sekä hänen ”pelikirjansa” hyvin vastaan heti maanantaina. Maajoukkuevalmentaja Jukka Jalosen kanssa aiemmin loistotyötä HPK:ssa ja Leijonissa tehnyt Lehkonen nauttii pelaajien arvostusta.

– Pelit kuitenkin ratkaistaan jäällä pelaajien kesken ja valmennus antaa pelaajille vain työkaluja. Tulevan vastustajan, Tapparan pelitavan tiedämme, mutta meidän fokus on tällä hetkellä omassa tekemisessä, toteaa Lehkonen.

Näillä mennään tai sitten ei

HPK:n valmennus on huutanut vahvistusten perään jo pitkään. Timo Lehkosella on kuitenkin selkeä näkemys tilanteeseen.

– Uuden pelaajan tulo vaikuttaa aina joukkueen ryhmädynamiikkaan. Se, että mennään nykyisellä ryhmällä, voi myös vahvistaa joukkuetta. Uuden pelaajan pitää olla todellinen laatupelaaja, jos joku ylipäätään on tulossa.

Toimitusjohtaja Risto Korpela toteaa Timo Lehkosen tavoin joukkueen keskittyvän nyt olennaiseen, eli harjoitteluun sekä pelaamiseen. Vahvistusten suhteen pelaajien on turha vaivata päätänsä. Tätä on tapahtunut turhaan, tunnustaa Korpela.

Lähteet: YLE Häme