1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailmancupia havitellaan tosissaan Puijolle

Kuopiossa tehdään toden teolla töitä mäkihypyn maailmancupin osakilpailun palauttamiseksi Puijolle. Kuopio putosi meneillään olevan kauden kisakalenterista tapahtumajärjestelyjen puutteiden vuoksi. Tällä kertaa kisaa havitellaan aiempaa tiiviimmällä yhteistyöllä.

Puijo
Yleisöä mäkihypyn Puijon maailmancupissa.
Yle

Kuopiossa ei nähdä tänä talvena mäkihypyn maailmancupin osakilpailua. Kansainvälisen hiihtoliiton mielestä tapahtumaa ei järjestetty tarpeeksi hyvin. Pahimmat puutteet ovat olleet oheistoiminnassa, sillä kilpailun järjestäminen sinänsä ei ole saanut moitteita.

- Markkinoinnin ja olosuhteitten luomiseen tarvitaan vahvistuksia, toteaa Puijon Hiihtoseuran puheenjohtaja Raimo Tamminen.

Nyt tapahtuma ollaan ottamassa leveämmille hartioille. Puijon hiihtoseura tekee tiiviisti yhteistyötä kaupungin ja matkailupalvelun kanssa, jotta mäkikisaan saataisiin uutta potkua.

Viimeksi vuonna 2010 paikalla oli vain joitakin tuhansia katsojia, kun parhaimmilaan Puijolla hyppyjä on seurannut jopa lähes 15 000 ihmistä. Kuopion Matkailupalvelun toimitusjohtaja Jari Piirainen pitää kymmentä tuhatta hyvänä tavoitteena.

- Silloin tämä Puijon mäkimonttu näyttää ihan toiselta myös kansainvälisessä tv-kuvassa, Piirainen sanoo.

Markkinointi vaatii kovasti työtä, eikä väen houkuttelemiseksi riitä pelkkä makkarakoju. Esimerkiksi nuoria kaivataan joukolla paikalle ja silloin ympärille tarvitaan muutakin viihdettä kuin itse hypyt. Osapuolet punnitsevat eri mahdollisuuksia ja pohtivat, kuka mitäkin voisi maksaa.

Ässä hihassa

Kuopio on mukana alustavassa kisakalenterissa ja tavoitteena on saada osakilpailu Puijolle ensi vuoden maaliskuussa. Vahvistus mukaanpääsemisestä saadaan kesän korvilla. Kuopiolla on edessään näytön paikka, eikä matkailujohtajan taustasta hiihtoliitossa ole lainkaan haittaa.

- Kyllä se suhdeverkosto, joka on silloin luotu, auttaa tässä asiassa, Piirainen myöntää.

Se, mihin kisanjärjestäjät eivät voi suoraan vaikuttaa, on Suomen hyppääjien menestys. Katsojia ei tosin tuntunut kiinnostavan, vaikka edellisen kerran maailmancupin osakilpailussa Puijolla saatiin kaksoisvoitto.

- Tapahtuma pitää saada vetovoimaiseksi, pärjäsi siellä sitten kuka tahansa. Ehkä sitten hyvänä lisukkeena on se, että suomalaisetkin pärjäävät kotikisoissa, Piirainen toteaa.

Lähteet: YLE Savo / Sini Ojanperä

Lue seuraavaksi