Hallinto-oikeudessa ruuhkaa, käsittelyajat pitenevät

Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa ratkaistiin viime vuonna noin kolme tuhatta asiaa. Hallinto-oikeuden käsittelyyn saapui viime vuonna kaikkiaan 2 844 asiaa. Määrä on noin sata vähemmän kuin edellisvuonna.

hallinto-oikeus

Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen tuli viime vuonna edellisvuotta vähemmän muun muassa sosiaali- ja terveydenhoitoa sekä veroja koskevia asioita.

Sen sijaan ulkomaalaisia, rakentamista ja ympäristöä koskevien asioiden määrä lisääntyi edellisvuodesta. Ylituomari Heikki Jukarainen kertoo, että esimerkiksi ympäristöasioissa tuli vireille yli kuusi kertaa aiempaa enemmän vesihuoltolain mukaisia asioita.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden asioiden käsittelyaika oli viime vuonna noin 8 kuukautta. Keskimääräinen käsittelyaika piteni edellisvuodesta muun muassa siksi, että vuonna 2010 jätettiin hallinto-oikeuteen poikkeuksellisen paljon autoverovalituksia.

- Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa ratkaistiin viime vuonna esimerkiksi yli 270 autoverovalitusta ja niiden keskimääräinen käsittelyaika oli reippaasti yli vuoden, kertoo ylituomari Heikki Jukarainen.

Sen sijaan esimerkiksi asemakaava-asioiden keskimääräinen käsittelyaika oli Jukaraisen mukaan alle kymmenen kuukautta.

Lähteet: YLE Häme