Kotkan uusi poliisitalo viivästyy yli vuodella

Kotkan uuden poliisitalon valmistuminen viivästyy reilulla vuodella. Poliisit pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin näillä näkymin loppuvuodesta 2014. Hanke on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa.

Teksti-TV Kymenlaakso
Kotkan poliisitalo ulkoa
Yle Anna Huittinen

Alkuperäisen suunnitelman mukaan uusi poliisilaitos piti olla valmis kesällä 2013. Hanke viivästyi, kun poliisihallitus halusikin ensin valmistella sapluunan, jolla poliisitaloja tullaan jatkossa valmistamaan, kertoo Kymenlaakson poliisipäällikkö Ossi Lähdesmäki. Kotkan ja Joensuun rakennukset tulisivat olemaan konseptin ensimmäiset poliisitalot. Uusi poliisilaitoskonsepti vahvistettiin vasta joulukuussa.

Kotkassa poliisin nykyiset tilat Ruukinkadulla ovat huonossa kunnossa ja siellä on ollut muun muassa sisätilaongelmia. Osa rakennuksesta on käyttökiellossa. Poliisin lupahallinto ja esikunta työskentelevät toisissa tiloissa Laivurinkadulla ja joitakin poliisimiehiä on siirretty Haminan poliisiasemalle.

Poliisipäällikkö Lähdesmäen mukaan uuden poliisitalon myöhästyminen on ikävää, mutta hän pitää tärkeämpänä, että suunnitelmat uudesta poliisitalosta ovat pysyneet vireillä.

- Tämä ei ole toivottavaa, mutta olennaista on, että hanke etenee. Sapluunasta on hyötyä uusille poliisitaloille tulevaisuudessa.

Ruukinkadulla sijaitsevan poliisitalon sisäilmatilanteen seurantaa jatketaan. Lähdesmäen mukaan aika tulee näyttämään, pystyvätkö poliisit toimimaan vanhoissa tiloissa loppuvuoteen 2014 asti.

Lähteet: YLE Kymenlaakso