Kuopio odottaa elokuvan kuvauksista myönteistä julkisuutta

Kuopion kaupunki suhtautuu erittäin myönteisesti ajatukseen, että kuopiolaiskirjailija Marko Kilven kirjasta tehtävä elokuva kuvattaisiin Kuopiossa. Elokuvan tuotantoyhtiö toivoo Kuopiolta kymmenien tuhansien eurojen rahoituspäätöstä.

kulttuuri
Kirja pöydällä.
YLE / Anu Pöntinen

Marko Kilven Elävien Kirjoihin -elokuvan odotetaan tuovan kaupungille valtavasti myönteistä julkisuutta, jos se kuvataan Kuopiossa. Markkinointijohtaja Kirsi Soininen viittaa esimerkiksi Turun ja Ruotsin Ystadin saamaan julkisuuteen Vares- ja Wallander-elokuvista.

Elävien kirjoihin -elokuva kuvataan tuotantoyhtiön mukaan melko varmasti Kuopiossa, mutta yhtiö Blind Spot Pictures odottaa asiassa vielä kaupungin rahoituspäätöstä. Kaupunginhallitus käsittelee rahoitusasiaa todennäköisesti helmikuussa. Elokuvan kuvaukset alkavat todennäköisesti jo maaliskuussa.

Elokuvan budjetti on noin 1,3 miljoonaa euroa. Tuotantoyhtiö ei halua kertoa kaupungilta haetun tuen tarkkaa määrää mutta kyse on joka tapauksessa kymmenistä tuhansista euroista. Yhtiö sanoo saaneensa tarjouksia elokuvan kuvauspaikoista myös muualta Suomesta.

Tuotantoyhtiö ei ole vielä julkistanut Elävien kirjoihin -elokuvan näyttelijöitä mutta yhtiön mukaan rooleihin on tulossa nimekkäitä henkilöitä.

Lähteet: YLE Savo