1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Auroran sairaala

Auroran sairaala siirtää psykiatrisen osaston resursseja avohoitoon

Auroran sairaala vähentää psykitarisia sairaansijoja, jotta psykiatrisen hoidon tuottavuus kasvaisi. Vapautuvat resurssit suunnataan uuteen Psykoosikeskukseen.

Auroran sairaala

Helsingin kaupungin Terveyslautakunta on päättänyt vähentää 14 psykiatrista sairaansijaa Auroran sairaalasta helmikuun alussa. Pääosa vapautuvista voimavaroista suunnataan uuden Psykoosikeskuksen käynnistämiseen. Uusi yksikkö tukee niitä psykkoosioireisia henkilöitä, joilla on vaikeuksia kiinnittyä avohoitoon.

Psykoosikeskus tekee kotikäyntejä sellaisten potilaiden luokse, jotka ovat vaarassa pudota hoidon piiristä. Lisäksi keskus tukee avohoitopotilaita iltaisin ja viikonloppuisin sekä järjestää sairauden hallintakeinoja tukevaa ryhmähoitoa.

Psykoosikeskus sijoitetaan osastotoiminnasta vapautuviin tiloihin, joihin tulee myös muuta avohoitotoimintaa. Tavoitteena on toteuttaa muutos kustannusneutraalisti. Uuden järjestelyn odotetaan parantavan tuottavuutta, koska samoilla voimavaroilla voidaan hoitaa suurempaa potilasmäärää.

Psykiatrisen sairaalahoidon käyttö on vähentynyt Helsingissä vuodesta 2004 alkaen, mutta se ylittää edelleen maan keskitason. Vuonna 2004 Helsingissä oli 336 psykiatrista sairaansijaa. Helmikuussa tapahtuvan vähennyksen jälkeen paikkoja on 304.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi